Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz SelectionPROGRAMAJÁNLÓSPORT

MAMS BIOEXTRA Kupa – Díjeső az évzáró gálán

IMG_3079

Szerdán este a díjátadó ünnepéllyel lezárult a MAMS BIOEXTRA I.O.B.C. Tereprali kupa idei felvonása, ahol a hazai érintettek mellett szépszámú külföldi is tiszteletét tette. A ceremónián a szezon helyezettjei mellett különdíjakat is osztottak, de fókuszba kerültek a 2019-es tervek is.

A gálát Garamvölgyi Zoltán szakágvezető évértékelője nyitotta meg, amelyben a sportvezető kitért azokra a komoly sikerekre és változásokra, amelyet az új szakág születése hozott. A számos új versenyző, és a felduzzadt indulói létszám mellett természetesen szóba került a következő év is, melynek kettőzött erővel indul majd neki Zoltán és csapata. Leleplezésre került az újesztendő versenynaptára, és az idén megkezdett tereprali iskola/teszt is folyatódni fog, melyeket két héttel az aktuális fordulók előtt tartanak majd. A szabály és pontrendszer, valamint a biztonság innovációja úgyszintén kiemelt szerepet fog játszani 2019-ben, a MAMS BIOEXTRA I.O.B.C. Tereprali kupában.

Ezek után következhetett az est fénypontja, ahol elsőként az I.O.B.C. kupa extremeBuggy kategóriájának helyezettjei vehették át Lónyai Páltól, a főtámogató BIOEXTRA tulajdonosától a jól megérdemelt serlegeiket. Ebben a kategóriában a cseh Zavtralek Vladislav – Ivo Sevcik páros hódította el az elsőséget, apa és fia, azaz Martin Muller és Martin Mullerel szemben. A dobogóra Wisniewski Kamil és Wisniewski Tadeusz fért még oda.

A motoros mezőnyt a COPYGURU Kft. képviseletében Fedor István Tivadar köszöntötte: elsőként az egész évben kiegyensúlyozottan teljesítő Kárpáti Pétert, majd sorrendben Májer Viktort és Ifj. Dallos Andort szólították fel a képzeletbeli színpadra.

A quados mezőnyt a COPYGURUS Holló Ákos jutalmazta, ahol a győztes Viktor Chytka (helyett egy, az álarca mögé bújt honfitársa) vette át az első helyért járó hatalmas kupát – az egybegyűltek nem kis ovációja közepette. A cseh győztes Pacanda Antonint előzte meg az összetettben, a pódiumra Gombás Attilának sikerült még odaérnie.

Különdíjakat is osztottak, melynek során Garamvölgyi Zoltán elsőként azoknak a hölgyeknek mondott köszönetet, akik navigátorként, sportvezetőként, vagy kitartó párként támogatták a szezon alatt a férfi versenyzőket.

Ha már kitartás, ezen okból kapott elismerést a Dakart kétszer is megjárt Horváth Lajos „Laller”, aki egész évben a szakágat önzetlenül segítve fogta össze a motoros mezőnyt, kiváltképp az új indulókat. Gyimóti Pétert hatalmas taps fogadta, a remek nyers tempójáró ismert fiatal side by side versenyző az Év Felfedezettje díjat emelhette a magasba, míg Magyar Mihály a hazai tereprali sport történetének első utánpótlásversenyét nyerte, így az UP! Kategória Tehetsége elismerést zsebelhette be.

Ezzel még nem értünk az side by side díjazottak végére, hiszen az MNASZ sbs kiírásának győztese, Kéry Szilveszter is egy gyönyörű kupával gazdagodott, amellyel a pilótában dolgozó töretlen motivációt díjazta a szakág. Végül, de nem utolsósorban a magyar buggysok között méltán népszerű Kovács György – Kovács Antal duót ünnepelhették vastapssal a vendégek, akik tudásuk alapján jó eséllyel a bajnoki címért harcolhattak volna, ám számos esetben megtréfálta őket a technika ördöge.

Összességében rendkívül sikeres és előremutató szezont zárt a MAMS BIOEXTRA I.O.B.C. Tereprali kupa, az érintettek pedig már alig várják, hogy elvonuljon a tél, és újra a lovak közé csaphassanak a sorozat keretein belül!

 

Fotók: Háfra Zsolt

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..