MAGAZIN

Master Card Balaton Sound – A strandröplabda hangja

Írta Fly Nagy

Több ezer játékos és néző… közel 20 ország és 5 kontinens fiai… több száz verseny és induló páros… 5 nap és 5 strandsportág az ország egyik, ha nem legnépszerűbb fesztiválján! Ez volt a Sunrise Beach a Master Card Balaton Soundon!

unnamed (4)

Profik, amatőrök és hobbisták, férfi, női és vegyes párosok néztek farkas szemet egymással a fesztivál strandsport pályáján – már persze csak azok, akik az orruknál tovább láttak a party mámorban. A közönség tolongott, hogy kipróbálhassa a strandröpit, a strandfocit, a strandteniszt, a korfballt vagy éppen a teqballT. A tökéletes feelinget önmagában garantálta a kis strandröpi paradicsom, amit az égiek jóvoltából a nagyszerű idő, lemezlovasainknak köszönhetően pedig a legnyáriasabb sláger és classic dallamok koronáztak meg. Egy fesztiválról lévén szó a legnagyobb meglepetést az okozta számunkra, hogy a lelátó és a pálya környéke a reggeli, józanodási fázisban is tele volt élettel. Fokozva a hangulatot, egy-egy jól irányzott szervát vagy mesteri fogadást a lelkes szurkolók ovációja kísért a lelátóról. S hogy a vizuális élményekről is egy kicsit több szó essen, muszáj megemlíteni a Puebla Plus hostesseit a mennyei áldások listáján. A bájos hölgyek persze nem csak külsejükkel vonzották be a közönséget, hanem a nagyszerű szolgáltatással, melyet a Puebla kínál.

unnamed (5)

A közel egy héten át tartó legális megőrülés szele persze minket is elért, így az elmaradhatatlan, fura figurák is pályára léptek. Velünk játszottak a részeg méhecskék, az állszakállas német szívsebészek és ha már az orvosi témakörnél tartunk, pár köpenyes is beavatkozásra készen állt a Sunrise Beach mellett, ha nem is bemosakodva, de tisztességesen átitatva. Különleges vendégeink sora azonban ezzel még korántsem ért véget! Kicsiny hazánk sporthősei is felkavarták nálunk a homokot. Dudás Miklós, Joó Abigél és erősítve a Rio Klubos csapatot, a magyar strandröplabda-világ egyik legmeghatározóbb alakja, Kaszap Tamás is versenybe szállt. Első összecsapásuk a zombie-röpis lányokkal volt, akiket a Miss Universe Hungary szépségei váltottak a pályán.

unnamed (8)

Hogy egy kicsit komolyabb dolgokról is szó essék, térjünk rá a szombati bajnokságra. 4 női és 8 férfi páros harcolt a Sunrise Beach Tour 2015 ezen fordulójának győztesi címéért. Többszörös bajnokok, kupagyőztesek, válogatottak és külföldön is sikeres játékosok tiszteltek meg minket jelenlétükkel. A teljes versenyt izgalmas összecsapások jellemezték, melyeknek sorát a Bagics fivérek és a Dr.Horváth-Vocskó páros közt zajló meccs nyitotta meg. A nap legizgalmasabb perceit azonban a finálé okozta. Mondhatni egy igazi show-játékot láthattunk. Az összecsapás alap hangulatát már az megadta, hogy Kaszap Tamás ezúttal a Sunrise Beach kedvelt edzőjével, Tóth Gáborral lépett pályára. A fergeteges duó azonban az utolsó meccsen kikapott az összeszokott Dr.Horváth Balázs-Vocskó Máté párostól. Az uraknál így utóbbit, míg a hölgyeknél a Lakatos Enikő – Lutter Eszter duót ünnepelhettük a nap győzteseiként.

unnamed (3)

NŐK:

  1. Lakatos-Lutter
  2. Győri-Kovács
  • Kriegel-Tóth
  1. Czene-Dénesi

unnamed (2)

FÉRFIAK:

  1. Horváth-Vocskó
  2. Kaszap-Tóth
  • Bagics-Bagics
  1. Jánossy-Molnár

S hogy mi minden volt még a Master Card Balaton Sound – Sunrise Beachen?! – Szóljanak majd róla a legendák, addig pedig ami Zamárdiban történt, az marad is Zamárdiban.

unnamed (1)

unnamed (6)

 

 

 

Hozzászólás írása