Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
GASZTRO

Megpróbáltuk felenni a várost

dsc_1202

Csütörtökön a Street Food Éjszakájának alkalmával felkerekedtünk hogy megtudjuk, mit bír el két gyomor egy este alatt. Négy helyre kukkantottunk be Liza a denevérfülű kutyus társaságában, akit pont olyan szívesen láttak mindenhol, mint minket.

A túrát az egyik kedvenc tésztázómban kezdtük, a pici de erős felhozatalú PastaBoxban. Szuper választék, húsos-vega-gluténmentes feltétek. Lustább napokon pedig könnyedén házhoz is rendelhetjük a tésztaságokat. Az étvágyunkat nem volt nehéz meghozni, kellően kiéhezve érkeztünk. Arrabiata tészta került tányérkánra, nagy örömünkre sec perc alatt elkészült. A fokhagyma, a házi szósz fűszereinek illata lengte be a teret. Parmezán sajttal hintették meg a kissé csípős paradicsomszószban úszó pennét. Bár a krémlevesek erősen csábítottak, a további tesztelésre való tekintettel ellenálltam a kísértésnek.

dsc_1147

dsc_1144

Az Oktogon következett, a pizzák és szendvicsek fellegvára. A négyes szám alatt kettő az egyben koncepcióban található meg a Panineria és a Made in Pasta. A helyek külön bejárattal vannak ellátva, belül viszont könnyedén át tudunk suhanni egyikből a másikba. Kreatív ételek, kreatív designe. Bent vagyunk és mégis kint, egy utca hangulatát keltették életre a szendvicsező megalkotói.  Lakókocsiban készülnek a fogások, a séfmester pedig elmesélte milyen különlegességből falatozhatnak vendégeik. A street food ünnepén a borsos mentás ciabatta hódított bacönbe tekert újhagymával, hal pártiaknak pedig kapros majonézes lazacos finomsággal készültek, ami a héten vált a menüsör legújabb tagjává, és azóta meg is szerezte a legnépszerűbb választás címét.

dsc_1173

dsc_1154

A szomszédos Made in pasta házi készítésű tésztáiról és pizzáiról híres, s tűnik ki a megannyi tésztázó sorából. A helyben készített nyers alapból percek alatt gőzölgő fogás kerekedik. A Street Food Éjszakájára vargányás narancsos füstölt kacsamell feltéttel rukkoltak elő. Pizzák tekintetében a lazacos vonal köszöntött vissza. Kapros fokhagymás szószos alapon, kapribogyós füstölt lazacos feltéttel készültek az olasz csodák, szépen sorjában.

dsc_1178

dsc_1175

Negyedik állomásunk során a thai ízek világába tettünk utazást. A Baotiful a régi MTV székház épületében keltette életre a keleties atmoszférát. A letisztult, egyedi bútorokkal, tárgyakkal, étkészlettel felszerelt térben különleges, házilag készített frissen gőzölt pihe-puha bao-k, dumplingok, és levesek készülnek. Gua Bao: pácolt malaccsászár ötfűszeres szójás szószban elősütve készül, majd puhára párolva uborka szeletekkel, hoisin szósszal, korianderrel és zúzott mogyoróval társítva tálalják. Étlapon szemezgethetünk még többek között kacsa, kimchi, marha és csirke baoból is. Vegetáriánusnak a tofuval, és háromféle gombával készült változat mindig jó választás. A Baotiful ital kínálata mellett sem lehet elmenni szó nélkül, hétféle ázsiai sör van a repertoárjukban.

dsc_1214

dsc_1193

Színes gaszto remekek, és felhőtlen jókedv jegyében telt el túránk, melynek minden állomásán kedvesség várt ránk, és ínycsiklandozó, kívánatos ételek kerültek bekebelezésre. Éljen soká a pompás street foodok valamennyi készítője!

 

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..