Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
SPORT

MNASZ – MAMS kooperáció a terepraliban

Főkép

Felszállt a füst, a hosszú hetek óta zajló MNASZ – MAMS tárgyalássorozat végére pont kerül, és megegyezés született. Garamvölgyi Zoltán MAMS szakágvezető áldozatos munkájának köszönhetően megtörtént az „összebútorozás”, a jövőben a két szakág egy sorozat zászlaja alatt rendezi a versenyeit.

A lényeg ugyanaz maradt, de a szövetségek és a szakágak kooperációja természetesen néhány új helyzetet is felvetett. Ezekről Garamvölgyi Zoltán mesélt lapunknak:

„Az MNASZ – MAMS kooperáció ellenére a motoros/side by side-os/quados mezőny tekintetében minden változatlan marad, továbbra is az I.O.B.C. égisze alatt megy tovább a kupasorozat. A side by side-ok esetében annyi változás történik, hogy három féle verzióban lehet majd ezekkel a járművekkel versenyezni: lesz egy sbs kupa, ami az MNASZ technikai szabályzata alapján fog futni.

Ez többnyire a lengyel és a cseh versenyzőket érinti, akik a lebonyolítás során az autósokkal megegyező időbeosztást és távokat kapnak. A tavalyi MAMS I.O.B.C. kupa feltételei szerint is ugyanúgy lehet majd versenyezni, de csökkentett költségekkel, és egyszerűbb technikai háttérrel. A két kategória egyszerre, és azonos távot megy, de külön értékelés alá fog esni.” – ismertette a lebonyolítás rendjét a sportvezető.

Az UP! utánpótlás kategória (motor/side by side/quad) továbbra is egy napon – vasárnap – lesz érdekelt, az ő küzdelmeik három gyorsasági szakasz alatt fognak eldőlni. A tavaly indított és rendkívül népszerű tereprali iskolát idén is megtartják, mindenen verseny előtt két héttel, az aktuális helyszínhez közeli pályán, ahol tesztelésre is lesz lehetőség.

A motoros/quados versenykiírás az autósokéhoz képest annyiban módosul, hogy két különálló verseny lesz. Az autósoknál a péntek és a szombat dupla szorzós verseny lesz, a vasárnap pedig szimpla, míg a motorosoknál mindhárom nap egyetlen versenyként fog funkcionálni (pénteken és vasárnap egy-egy gyorsaságival kevesebbet mennek a kétkerekűek).

„Célunk, hogy kitüntető figyelmeteket meghálálva továbbra is színvonalas versenyeket rendezzünk, amelyeken mindannyian jól érzitek magatokat. Hamarosan kezdünk, jövő vasárnap Soltvadkert környékén tesztet tartunk, majd március 23-án az Adrenalin kupával elindul a bajnokság, amelyre szeretettel várunk mindannyiatokat! A versenykiírást a napokban elérhetővé tesszük.” – zárta mondandóját a MAMS TR első embere.

Az MNASZ – MAMS kooperáció előkészítésében Garamvölgyi Zoltán mellett fontos megemlíteni Benyó Miklós MNASZ sporttanácsvezető aktív szerepvállalását, kitartó munkáját. Az említett uraknak köszönhetően jó esély nyílt a hazai tereprali sport további fejlődésére, amiből a versenyzői bázis mellett a pálya mellett esőben, fagyban és hőségben egyaránt kitartó szurkolók is sokat profitálhatnak.

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..