GASZTRO

A nagy forró csoki mustra: mi kerüljön a kosárba?

Írta Fly Nagy

Ki ne szeretné az estét egy gőzölgő, krémes, tömör csoki csodával a kezében a pokróc alá kuporodva befejezni! A szupermarketek sorait pásztázva, ezt a tél inspirálta illúziót szerettem volna én is kielégíteni, így forró csoki bevetésre indultam. Öt különböző változat tesztelésébe fogtam, melyek általánosságban fellelhetőek a polcokon. Egy kis segítség a választáshoz, hogy az illúzió valósággá válhasson.

Tutti

Choco Creme, white 89 ft/db

Nem fűztem nagy reményeket ehhez a csomaghoz, és megérzésem bebizonyosodott: silány külseje még silányabb tartalmat rejt. Mivel a tasak nem nyújt elkészítési javaslatot (és ha már itt tartunk összetevőket sem) tartalmát körülbelül egy deci forrásban lévő vízhez adtam. Sűrű kevergetésre nem volt nagyon szükség, a por hamar fehér színű cukros vízzé alakult, amit aligha nevezhetni csokinak. Émelyítően édes, mű ízű ,,nyalánkság” ez, melyet őszintén remélem, hogy nem kell újra megízlelnem.

0/5

Dr. Oetker

Choco-choco, kókuszos 99ft/db

Remek választás. Pont olyan amilyet az ember elképzel, mikor forró csoki készítésbe kezd: sűrű, krémes, és nem hagy émelygő érzetet miután bekanalazzuk. Ezt a kókuszos ízesítésűt vízzel keverve próbáltam ki annak ellenére, hogy az elkészítési javaslat szerint tejjel illene. Az eredmény így is megnyerő volt. Bár csak 8,8% kakaóport tartalmaz, fogyasztás alapján aligha tippelném ilyen alacsonyra. Ami az ízesítést illeti, a kókuszos egy kissé erős jelző. Óriási koncentrálással meglehet, hogy egy leheletnyi kókusz íz valóban fel lehet fedezni a krémes falatokban, de ha valaki valóban intenzív kókusz élményre hajt, csalódni fog. Csodás állag- megtévesztő változat.

3/5

Caffeteria

Mokate choco dream, cherry & chili 99ft/db

Megízlelni és megszeretni! Kellemes csalódás volt ez a csomag, ismeretlen márkákkal és a túl extrém ízesítésekkel szembeni előítéletem már készítés közben döntögetni kezdte, amint a cseresznye édes illata belengte a konyhát. Lengyelországból származik, 19% sovány kakaóport tartalmaz, vízzel és tejjel egyaránt hígítható. A kész ital állaga finom krémes, íze kellemesen édes, a chilitől nem kell félni, egészen kis mennyiségben tartalmazza, ami az általánosnál egy kicsit pikánsabb utóízben nyilvánul meg.

4/5

La Festa

Hot chocolatta, classico 47ft/db

A gyanúsan olcsó termékek minőségileg elmaradnak versenytársaiktól, és ez sajnos a La Festa termékénél is így van. A tíz darabos csomagban kapható forró ital kissé megtévesztő, mert bár az angol felirat forró csokit jelent, a hátoldalán található magyar fordítás már a valóságot jobban visszaadó instant kakaó italporként jelöli meg ezt az édességet. A baj csak ott van, hogy ez még kakaós italnak is nagyon gyenge. Édes, cukrozott, és minden kortynál azt kívántam bár termékfejlesztésre fordították volna az energiát a változatos viccekkel ellátott csomagolás helyett.

1/5

Dr. Oetker

Choco-Choco, étcsokoládés 99ft/db

Tesztem nyertese. Tejjel és vízzel egyaránt könnyen oldódik, és alakul át krémes masszává. A sűrű változat kedvelői egy deci forró itallal keverjék. Valóban egy kissé kakaósabb, töményebb íze van a tejcsokis párjához viszonyítva, de sajnos a nagy adag cukor mennyiség határozottabban lép fel az áhított kesernyés étcsoki ízzel szemben. Ennek ellenére a kávéházi-forrócsoki elvárást hozza, és egy-két trükkel még ellenállóbbá lehet turbózni: dobálj banán karikákat és meggy szemeket a sűrű masszába, ezzel kicsit frissítőbb és még különlegesebb lesz a folyékony desszerted!

5/5

 

 

 

 

 

Hozzászólás írása