INTERJÚK NIGHTSHIFT

Ne csak leéld, inkább megéld az életet! – interjú Chriss Ronsonnal

Medina
Írta Medina

Chriss Ronson-t legtöbben a DJ pultból és a zenéin keresztül ismerik. Támadt egy ötletünk és picit személyesebb kérdéseket szegeztünk neki olyan dolgokról, amik 2016-ban (eddig) még megválaszolatlanul maradtak. Ismerjétek meg Őt egy kicsit közelebbről, nem csak szakmai oldalról!

Flyerz: Mikor nevettél utoljára tiszta szívből és minek volt köszönhető?

Chriss Ronson: Imi (Dj Budai) nyár folyamán meglátogatott a pihenésem alatt és egyik nap kellemes borozgatásba torkollott az este, közben b2b-ben YouTube klasszik videókat mutogattunk egymásnak, régi nagy kedvenc rap, soul, funky zenékből válogattunk, mindeközben sztorizgattunk, hát sírtunk a nevetéstől órákon keresztül – rég nevettem olyan jókedvűen és őszintén.

?

Chriss Ronson (@chrissronson) által közzétett fénykép,

FZ: Honnan szerzed az ihletet a zenéidhez? Van múzsád?

CR: Vannak kedvenc előadóim, de legfőképpen saját kútfőből alkotok, éppen ezért ez nálam hangulatfüggő – nem tudok robotként állni hozzá, pedig néha ezt kellene, mivel így tudsz hatékony lenni. Sajnos a mai világban annyira “értéktelen” lett a zene, hogy futószalagon kell gyártani őket, mivel manapság egy zene inkább reklámcélból születik, nem pedig őszinte alkotói vágyból, de természetesen kivételek mindig vannak!

FZ: Mit gondolsz a jelenlegi elektronikus zenei partikultúráról? Van bármilyen téren hiányérzeted?

CR: Különösebben nincs hiányérzetem, abszolút elégedett vagyok mindennel. Persze, lehetne boncolgatni, hogy sok a buli, plusz ez meg az, de ezek mind olyan tényezők, amik engem nem érintenek igazán. Teszem a dolgom, ahogy mindenki, mindemellett a közönségem a legfontosabb, és hogy mindig a maximumot hozzam ki magamból.

FZ: Mit szeretsz a legjobban a vidéki fellépésekben? Mennyiben más Budapesten kívül játszani?

CR: Mindenhol nagyon jól lehet magad érezni, ez nem feltétlen városfüggő, ha zeneileg ki tudod magad játszani és közönség vevő rá, akkor a legkisebb városban is szuper jól érzem magam.

#new #pressphoto #shooting #gasjeans

Chriss Ronson (@chrissronson) által közzétett fénykép,

FZ: A FREEE Magazin megszűnése után keletkező űrt azóta sem tudta egy médium sem betölteni. Szerinted lenne jelenleg létjogosultsága egy hasonló magazinnak, mely összefoglalna mindent a drum’n’bass-től kezdve a trance műfajon át a techno-ig? Vagy elég az online kommunikáció?

CR: A nyomtatott sajtónak mindig is megvolt a varázsa. Igaz, manapság lehet, nem vennék meg annyian, hogy megérje, viszont szerintem tartalmilag biztosan izgalmas témákat lehetne boncolgatni, és talán jobban célba érne az üzenet. Az online magazinokkal az a baj – tisztelet a kivételnek – hogy általában átvett cikkek jelennek meg, így elég egysíkú lett a tartalom. Nyilván én nem vagyok ennek a szakértője, hogy ezt biztosan állítsam, viszont, ha magamból indulok ki, én szeretem a klasszikus nyomtatott felületeket, így személy szerint támogatnám.

FZ: Melyik helyszín volt a legkülönlegesebb, ahol valaha játszottál?

CR: Japánban voltak nagyon különleges élmények, Thaiföldön, a fullmoon partin is baromi jól éreztem magam, és a Fabric-ben játszani is nagyon különleges élmény volt… és még hosszasan sorolhatnám.

FZ: Volt/van igazán fanatikus rajongód? Mennyire húzod meg a határt a rajongóiddal szemben?

CR: Volt már rá példa, hogy valaki rajongott értem, de megmondom őszintén, ezzel nagyon nem tudok mit kezdeni, annak ellenére, hogy ez mégiscsak egy kiváltságos helyzet, viszont kellemetlen is, mert olykor ez együtt jár őrült cselekedettel is.

#press #photo #shooting #gasjeans

Chriss Ronson (@chrissronson) által közzétett fénykép,

FZ: Mi fog meg egy nőben először?

CR: Nálam a természetesség a legfontosabb és egyértelműen a kisugárzás, minden ez után következik.

FZ: Szerinted melyek a legidegesítőbb és a legjobb tulajdonságaid?

CR: Ez jó kérdés, picit megfogtál! Erre azért nehéz válaszolni, mert nyilván magamat kevésbé idegesítem. A közeli barátok véleményére hagyatkozva, régebben sokkal több rossz tulajdonságom volt mint manapság, egyértelműen a koromnál foga benőtt a fejem lágya és lenyugodtam. De talán az egyik legidegesítőbb tulajdonságom, hogy hiú természetem van, ez amennyire jó, annyira rossz tulajdonság is. Aztán régebben elég konok ember voltam, manapság kezdem ezt is elhagyni. Még talán azt is idesorolnám, hogy a végletek embere vagyok, ez nem mindig kamatozó, ezek mellett minden más “rossz” tulajdonságom eltörpül azt hiszem.

Ami jó szerintem: Nagyon nyitott személyiség vagyok, ami az életemben elég sok mindenre elmondható. De hogy példával is éljek: elég sok zenei stílust kedvelek nem csak hallgatni, de még játszani is, amivel néha az a baj, hogy zavart okoz a fejekben, mivel hajlamos vagyok minden alkalommal mást és mást játszani. Emiatt nincs az, hogy én “progi dj” vagyok, vagy techno, vagy house, mivel azt játszom, ami nekem aznap tetszik és jól esik, illetve ami jót tesz a bulinak. Ez szerintem abszolút jó tulajdonság, de valakinek pont ez nem szimpatikus, szóval ezt döntse el mindenki maga. Ami szerintem megint csak jó tulajdonság, hogy talpraesett típus vagyok, általában minden helyzetben feltalálom magam. De összességében elmondható, hogy nyitottan élem az életem, bármilyen programban részt veszek, tök mindegy merre megyünk, mit csinálunk, stb. én mindenben partner tudok lenni. Az egyik fő elvem, hogy csak abban az esetben vagy “gazdag”, ha mindent megtapasztalsz és izgalmasan és nyitottan éled az életed, illetve nem leéled, hanem megéled az életed, ez nagy különbség.

#moog #moogmusic #studiolife #demo #brandnew #electronic #technomusic #genelec #davesmith

Chriss Ronson (@chrissronson) által közzétett fénykép,

FZ: Mik a terveid 2017-re?

CR: Jelenleg az új arculaton dolgozunk, ötletelgetünk egy komolyabb stábbal. Az idei három We Are Cre8tion buli nagyon jó kezdés volt, plusz tapasztalás, hogy milyen irányba szeretném folytatni a klubestet. Mivel már jó pár éve nem szerveztem bulit, így kellett három este ahhoz, hogy megtapasztaljam a piaci helyzetet. Picit tovább szeretnék nézni azon, hogy meghívok egy külföldi fellépőt és akkor minden szuper, úgy gondolom ez már túl megszokott mindenki számára és kicsit egyhangú a dolog, ennél izgalmasabb koncepcióban gondolkodom. Plusz az is egyértelmű lett számomra, hogy ezeken az estéken hosszú szetteket szeretnék játszani a meghívott fellépő mellett, így ebben is új lesz az irány. Már most lekötöttünk négy budapesti bulit az első fél évre, februártól minden hónapban lesz egy meghívott külföldi vendégem, akik elismert előadók világszinten és úgy gondolom a hazai közönség számára is nagyon szimpatikus vendég fellépők lesznek. Továbbá januárban csak az utolsó hétvégét vállaltam, hogy legyen egy intenzív hónapom stúdiózni. 2017-ben tervben van pár vokális dal is, több külföldi énekessel is felvettük a kapcsolatot, illetve ezekhez a dalokhoz videóklipeket is szeretnék forgatni. Ezen felül DJ Budaival folytatjuk a Catch The Fish sorozatot, ebben is ötletelgetünk, elég jó gondolatok születtek. Nem kizárt, hogy jövőre is hasonló módom töltöm a nyaram, mert az elmúlt nyári szezon volt az életem egyik legjobbja, de ez nyilván még ez alakul. És persze vannak személyes tervek is.

Chiss Ronsonnal legközelebb 2016. december 30-án találkozhattok a Teslában, ahol Shizuka és Slam Jr. társaságában teszik fel a jobbnál jobb zenéket nektek!

TESLA pres. Strictly! Nights

Egy legendás partisorozat egyetlen éjszaka erejéig visszatér Budapestre, a TESLA táncterére, hogy újra visszalopja a szívünkbe a Vigadó tér vagy a Külső-Bécsi út hangulatát.

A budapesti Pacha Bar és a Home Club falai között is gyakran megfordult Strictly! Nights ezernyi irgalmatlan komoly pillanattal ajándékozta meg a house zene kedvelőit. Most itt az alkalom, hogy összekapjuk a régi brigádot és együtt vágjunk neki ennek a nem mindennapi estének.

Az irányító ezúttal is Slam Jr (Official), aki alapító és vezetőként tartott ki a Strictly! éjszakák mellett oly sok éven át – aki arca, lelke, szíve volt és marad mindörökre a sorozatnak. Vendégei ezúttal a közös korszakból és bulikról is jól ismer jóbarát, Chriss Ronson, valamint az újabb generáció üdvöskéje, Shizuka.

LINE UP
Slam Jr – Extended set
Chriss Ronson
Shizuka

Belépő: 2500 Ft (mely tartalmazza a ruhatárat)

Hozzászólás írása