BUDAPEST GASZTRO MAGAZIN STREETFOOD

Pizzagyöngy a romtengerben: Cose Nostre

Illés
Írta Illés

Street Food Éjszakája – Az utolsó menü – 2017. november 17.

5. alkalommal megrendezésre kerül Street Food Éjszakája, utolsó lesz ebben a formában, de garantáltan az eddigi legnagyobb szabású. Ezúttal is kézműves sörökkel és üdítőkkel kiegészített menüvel, 20-50%-ig terjedő árkedvezményekkel, illetve most különleges összetevőket tartalmazó ételkülönlegességekkel várnak majd minden érdeklődőt a street food-osok saját üzlethelyiségükben, hogy utoljára egy közös nagy evésen vehessenek részt a látogatók a Street Food ünnepén!

Helyszín: Budapest több pontján, az akcióhoz csatlakozott street food bárokban
Időpont: 2017. november 17., 16:00-tól ameddig a csatlakozott helyek nyitva tartanak!
Esemény, további információ:  https://www.facebook.com/events/329548107454621/

Image may contain: text

 

Balázs egész nyáron fagyikkal foglalkozik, viszont mint tudjuk, télre bezárnak a fagyizók. Szeretett volna egy alternatívát, egy olyan helyet, ahol akkor is csinálhat fragolákat, ha “már hó takará el a bérci tetőt”.

A felkapott, trendi Kazinczy utcában nagy potenciált látott: ez a környék valójában egy forgalmas olvasztótégely, mely azonban igen nagy befolyást gyakorol az egyes üzletek életére is. Tehát nem elég ha valakinek jó a pizzája, ezen felül is sokat kell dolgozni az ügyön. A külföldi yuppie fogyasztói közönség árérzékeny, de a Cose Nostrében nem tartják lehetetlennek, hogy előbb-utóbb bevonzzanak egy igényesebb vendégkört is.

 

Különböző faelemekből összerakott pult

 

Az arculat tervezésénél az volt a fő szempont, hogy a csempe és a fa domináljon. Svéd padlót fektettek le, az előtérben elhelyezkedő fapult különböző faelemekből lett összetéve, a hátsó rész viszont már csempézett. A fiúk olyan helyet szerettek volna, ahova ők is bármikor szívesen betérnének, de tudták, hogy nem lehet mindent a saját ízlésük szerint megvalósítani: ki kell szolgálni az igényeket is.

A Cose Nostre szépségével már-már ki is rívik a környékbeli romkocsmák közül. Persze nyilván a romban is fel lehet fedezni a szépséget (lásd romantikus festők), úgyhogy a “kinek a pap, kinek a papné” univerzális törvénye ez esetben is helyt áll (mondjuk még ezt is tovább lehet csűrni olyan utómegjegyzésekkel, hogy “neked a pap”).

 

Mozgalmas környék (Fotó: Illés)

 

A Cose Nostre alapvetése az volt, hogy legyen pizza és fagyi is. Nem is akármilyen pizza: az alapanyagok a szalámitól kezdve a bivalymozzarellán át a paradicsomszószig mind Olaszországból érkeznek. A pizzatészta olasz lisztből készül.

A fagyizó részleget néhány héten belül szeretnék esténként “bárkocsmává” átalakítani, vagyis egy olyan helyiséggé, ahol mind az árérzékenyebbek, mind az igényesebb, tehetősebb réteg megtalálhatja a számítását (magyarul lennének kedvezőbb árfekvésű alapkategóriás italok, mint pl. a Jack Daniel’s, de exluzívabb olasz italok, koktélok is).

Ehhez illő designelemekkel is fog bővülni a kialakítás: szalmával, és az egyes koktélok alapanyagaival megtöltött fadobozok kerülnek majd a fagyipultba, hogy ezzel is kicsit megtörjék fémes, hideg dizájnját.

 

Szicíliai stílus

 

Pizzáinkat nem a megszokott körcikkely alakzatban kapjuk, hanem négyzet formában gyönyörködteti szemeinket. A Cose Nostre pizzái abszolút a szíciliai vonalat erősítik, bár azok még ennél is zamatosabbak és testesebb szószokkal öntik nyakon őket.

A tészta középen vékony, levegős szerkezetű. A feltétek minősége kifogástalan, tényleg minden friss. Nincs túlzottan megpakolva az alapzat, mégsincs olyan érzése az embernek, hogy bármit is lespóroltak volna róla.

 

Négyzet alakú pizzák (Fotó: Illés)

 

Balázsék gondolkodnak alternatív kiszállítási módok bevezetésén is (pl. Netpincér). Ez a történet viszont nem egyszerűen kivitelezhető, hiszen nem könnyű egyféle termékkel dolgozni a kiszállítási piacon, az árrést bele kell építeni az árba.

A pizzának van egy ármaximuma, egy bizonyos érték felett nem rendelik meg, főleg ha aznap már sok pénz ment el italozásra, és az bizony errefelé megesik. Szó ami szó, kellemes kis hely a Cose Nostre. Jó a kávé, finom a pizza, a környék is vibrálóan életteli: ajánljuk mindenképpen. A november 17-én esedékes Street Food Éjszakáján megtalálod őket is.

 

A Cose Nostre facebook oldala:

https://www.facebook.com/cosenostrebudapest

Street Food Éjszakája – Az utolsó menü – 2017. november 17.

5. alkalommal megrendezésre kerül Street Food Éjszakája, utolsó lesz ebben a formában, de garantáltan az eddigi legnagyobb szabású. Ezúttal is kézműves sörökkel és üdítőkkel kiegészített menüvel, 20-50%-ig terjedő árkedvezményekkel, illetve most különleges összetevőket tartalmazó ételkülönlegességekkel várnak majd minden érdeklődőt a street food-osok saját üzlethelyiségükben, hogy utoljára egy közös nagy evésen vehessenek részt a látogatók a Street Food ünnepén!

Helyszín: Budapest több pontján, az akcióhoz csatlakozott street food bárokban
Időpont: 2017. november 17., 16:00-tól ameddig a csatlakozott helyek nyitva tartanak!
Esemény, további információ:  https://www.facebook.com/events/329548107454621/

Image may contain: text

Hozzászólás írása