UTAZÁS

Nem bírod a meleget? Ezek a Neked való nyaralóhelyek!

Írta Fly Nagy

Tombol a hőség, de ha éppen nem rajongsz a tengerpartért, akkor sem kell lemondanod a nyaralásról! Vedd fel a túracipőt, és irány a természet!

Szlovénia – Kranjska Gora

A természet kedvelőinek egy nagyon jó úti cél Szlovénia, ahol a csodás hegyek, tavak és vadvizek egészen különleges élményt nyújtanak.

Kranjska Gora, az olasz- osztrák-szlovén határ közelében fekvő elbűvölő, alpesi falu, ami télen és nyáron is népszerű üdülőhely. Mindenképpen menj el a Jasna-tóhoz és a Peričnik vízeséshez, ami az 52 méteres magasságával, az egyik legnagyobb vízesés Szlovéniában. Ha kalandvágyó vagy, akár a vízesés mögé is bemehetsz, nagyon különleges látvány, de vigyázz a csúszós köveken!

source: http://www.kranjska-gora.si

Ha mégis elcsábulnál a tengerpart gondolatára, igen sokat kell utaznod a 43 kilométeres partszakaszig, ahol leginkább kavicsos és sziklás partot találhatsz, a víz viszont szinte mindenhol nagyon tiszta.

slap-pericnik

source: http://www.kranjska-gora.si/

Horvátország – Plitvicei tavak

Horvátország Nemzeti Parkjai közül is az egyik legjelentősebb a 16 tó környéke, ami a Kapela-hegységben fekszik, Karlovactól 75 km-re. A tavakat körülbelül 190-200 vízesés köti össze, a két legnagyobb tó pedig a Kozjak és a Prosce, ezeket semmiképpen ne hagyd ki a túrából!

A terület két nagy részből áll, az alsó és a felső tavak vidékéből. A sokak szerint legszebb tó, a Galovac, lépcsős vízeséseivel a felső tavak vidékén helyezkedik el. Nagyon jó program, ha szeretsz sétálni, szereted a természetet és felfedeznél egy igazán különleges látnivalót!

7929642 - boats in the national park plitvice, croatia

7929642 – boats in the national park plitvice, croatia

Szlovákia – Stredne Piecky szurdok

A Szlovák Paradicsomban végtelen a túralehetőségek száma, attól függően, hogy egy könnyed sétára, vagy egy létrás-láncos kanyontúrára vágysz-e. Egy bárki által teljesíthető, 4-5 órás túra a Stredne Piecky, ami még a kevésbé látogatott útvonalak közé tartozik, így megvan a maga romantikája. Csak ajánlani tudjuk!

8041416

source: http://www.panoramio.com/