BUDAPEST GASZTRO MAGAZIN STREETFOOD

Nyissunk a nyitott burgerekre: Beefstro Burger

Illés
Írta Illés

Street Food Éjszakája – Az utolsó menü – 2017. november 17.

5. alkalommal megrendezésre kerül Street Food Éjszakája, utolsó lesz ebben a formában, de garantáltan az eddigi legnagyobb szabású. Ezúttal is kézműves sörökkel és üdítőkkel kiegészített menüvel, 20-50%-ig terjedő árkedvezményekkel, illetve most különleges összetevőket tartalmazó ételkülönlegességekkel várnak majd minden érdeklődőt a street food-osok saját üzlethelyiségükben, hogy utoljára egy közös nagy evésen vehessenek részt a látogatók a Street Food ünnepén!

Helyszín: Budapest több pontján, az akcióhoz csatlakozott street food bárokban
Időpont: 2017. november 17., 16:00-tól ameddig a csatlakozott helyek nyitva tartanak!
Esemény, további információ:  https://www.facebook.com/events/329548107454621/

Image may contain: text

 

 

A Beefstro tulajdonosa és chefje, Uszkai Zoltán két hónapja talált rá a Dohány utcai kis üzlethelyiségre, mely kiváló választásnak bizonyult. A környéken szórakozóhelyekből nincs hiány, ezért érthető módon az „azonnal kész van” vonalra álltak rá: a vendég bejön ebédszünetben, rendel, gyorsan megeszi a burgert és már távozik is.

Mindez persze nem jelenti a minőség szem elől tévesztését, sőt. A dizájn nagyon trendi, raklapok, fák, kötelek, sajtreszelők és modern festmények vesznek minket körül mindenfelől, van egy kis galéria is, melynek hangulata kimondottan bensőséges. Külön kiemelendő, hogy az ökológiai lábnyomukra is odafigyelnek: szelektíven gyűjtik a hulladékot, az evőeszközök fából vannak.

 

Modern design kortárs képzőművészeti alkotásokkal (Fotó: Tóth Illés)

 

Nyilván ők is próbálnak valami olyat nyújtani, amit más nem tud: a Beefstro egyediségét a különleges fűszerezésű szószokban és a nyitott burgerekben találjuk meg, ami tök jól néz ki tálalás szempontjából. Az alapanyagok sem szokványosak, figyelnek, hogy minden friss legyen, minőségi és adalékanyagmentes.

2 naponta rendelnek bucit, ami megmarad, kidobják, hiszen a vendég nem kaphat szivacsos állagú zsömlét. A nagyjából tíz burgeres kínálatból mindenképpen érdekes lehet a Bárányburger, melyet izgalmas keleti fűszerekkel tesznek ellenállhatatlanná. A Kecskesajtos és a Camembert-es burger is figyelemreméltó ötlet.

 

Uszkai Zoltán, a Beefstro chefje és tulajdonosa

 

És akkor most néhány szót az általam megkóstolt hamburgerekről. Az első fogás a Csirkeburger volt egy jól eltalált, ropogós sült édesburgonya körettel. A hús korrekt módon szaftosra volt sütve, egyáltalán nem száradt ki, nem éreztem hidegnek a közepét. Tapenade-dal (olíva, kapribogyó, szardella), Pestoval és  grillezett, félkemény francia Kecskesajttal pakolták meg a burgert.

Nem túlzok, ha azt mondom, hogy ez tényleg hasonlít egy költeményre. És milyen jól gurult mellé a Szent András Sörfőzde summer pale ale-je, a Vári Nővérek! Kővári „Armando Ochoa – Csakajósör” Gergő és Marosvári „Ogre” László nem lőttek mellé ezzel sem.

 

Nyitott Csirkeburger sült édesburgonyával (Fotó: Tóth Illés)

 

A husi darált csirkecombból, friss bazsalikomból, egy saját fűszerkeverékből és kacsahájból lett összegyúrva. A szárnyas elfogyasztása után a Barbecue Burger következett (valahogy ösztönösen ráérezhettek, hogy én rajongok ezért az amerikai szószért).

A szósz saját, nagyon bejött a kukorica salsa és az argentín chimichurri paprikaragu is. A Szent András ismét nem okozott csalódást: a Magyar Vándor, ez a lager/ale hibrid testessége ellenére könnyű kortyélményt biztosít.

 

Barbecue Burger (Fotó: Tóth Illés)

 

Lévén, hogy egy szinte vadonatúj helyről beszélünk, a jövőbeli tervek listája elég hosszú. Szeretnének elindítani egy házhozszállítási szolgáltatást is biciklis futárokkal, a kínálatot bővítenék még szendvicsekkel, hotdoggal. A Szent András Sörfőzde sörei mellett szívesen látnának még Zirci Apátsági söröket is az itallapon, a külföldiek nagyon vevők ezekre.

Desszert téren is szeretnének nyitni: a Hisztéria desszertműhelyre gondoltak, mint potenciális jövőbeli beszállító. A Beefstro egy nagyon korrekt hely, nincsenek elszállva az árak, mégis minőséget kapunk, ráadásul gyorsan. A 2017. november 17-én esedékes Street Food Éjszakáján velük is megismerkedhetsz.

 

A Beefstro elérhetősége:

https://www.facebook.com/beefstroburger/

 

Street Food Éjszakája – Az utolsó menü – 2017. november 17.

5. alkalommal megrendezésre kerül Street Food Éjszakája, utolsó lesz ebben a formában, de garantáltan az eddigi legnagyobb szabású. Ezúttal is kézműves sörökkel és üdítőkkel kiegészített menüvel, 20-50%-ig terjedő árkedvezményekkel, illetve most különleges összetevőket tartalmazó ételkülönlegességekkel várnak majd minden érdeklődőt a street food-osok saját üzlethelyiségükben, hogy utoljára egy közös nagy evésen vehessenek részt a látogatók a Street Food ünnepén!

Helyszín: Budapest több pontján, az akcióhoz csatlakozott street food bárokban
Időpont: 2017. november 17., 16:00-tól ameddig a csatlakozott helyek nyitva tartanak!
Esemény, további információ:  https://www.facebook.com/events/329548107454621/

Image may contain: text

Hozzászólás írása