KONCERT KULTÚRA PROGRAMAJÁNLÓ ZENE

Ők azok az utcazenészek, akiknek a koncertjét semmiképpen ne hagyd ki az egri Utcazenészek Versenyén!

Grasshopper

Június 16-án indul a régen várt Utcazenészek Versenye Eger városában! A versenyre összesen 210 formáció regisztrált, közülük a szervezők erős rostával 38-nak adtak rajtszámot. Így közel 120 zenész érkezik 14 városból Egerbe, akik az elkövetkező 5 napra a városba költöznek, és a belváros 15 pontján fognak zenélni, reggel 10-től este 10-ig – hétvégén még ennél is egy kicsit tovább. Stílus szempontjából gyakorlatilag mindenre számíthatunk: lesz pop, rock, blues, jazz, rockabilly, ska n roll, funky, gospell, folklór, ütősök, fúvósok, húrosok… egyszóval mindenki találni fog kedvencet magának!

Most mutatjuk, kikre érdemes szerintünk figyelni:

154. rajtszámmal: ToSoDa projekt (Győr):

“A ToSoDa Projekt 2016 tavaszán állt össze egy 5 napos olaszországi utcazene-turné kedvéért Dankowsky Áron (cajon) Kácser Tamés (gitár) és Szombathelyi Patrik (handpan) együttműködéseként… Szűk egyéves kihagyás után ezév januárjában ismét összejöttek a fiúk, és immár – neveik kezdőbetűit egymáshoz illesztve – hangzatos nevet választva, újult erővel álltak neki a dalok gyártásához, és első lemezük összerakásához. Stílusuk meghatározása: sprituális drum ‘n bass (is) – többnyire lágy, ellazulós medítativ dallamok, néhol kicsit felpörget”

 57. rajtszámmal: Acousthree (Budapest)

“Acoustic Trio. Acoustic Three. Acousthree. Akusztikus triónak valljuk magunkat, akik kortalan, populáris, dallamközpontú, kortól nemtől és helyszíntől függetlenül hallgatható zenét játszanak. 2015 októberében álltunk össze mint formáció, majd 2016 januárjában a Gozsdu udvarban debütáltunk egy teltházas (teltkocsmás) önálló koncerttel. Célunk olyan őszinte, saját szerzeményeket írni és előadni, melyekkel (ha csak öt perc erejéig is), de kizökkentjük a kedves közönséget a szürke hétköznapokból és mosolyt csalunk az arcára.”

36. rajtszámmal: PURGA (Gyöngyös):

“A PURGA 5 személyiség megvalósítása a sanzon punk világában! Ez egy társadalom molesztáló, lélekszembesítő, test nedvesítő banda, tehát, PURGA!”

193. rajtszámmal: Big Gabe Gabber (Budapest):

“A rock érában eltöltött 10 év és egy nagylemez (G.M.T.) után elkezdtem kísérletezgetni más stílusokkal előbb rockabilly-vel majd a blues/boogie-val és úgy érzem ebben a stílusban találtam meg azt ami a leginkább segíti a bennem lévő érzések átadását, közvetítését. Zömében saját számokat játszom egy-két feldolgozással fűszerezve.”

172. rajtszámmal: Drum Street Trió (Budapest, Jászberény):

“Sziasztok! Mi egy akusztikus Trió vagyunk, 20-30-40es évek kedvelt jazz, swing zenéit jàtsszuk, saját feldolgozással…. Trombita, Gitár, Nagybőgő!”

Idén új helyszínek is csatlakoztak a 2017-es Utcazenészek Versenyéhez, így idén már a Servita udvarház gyönyörű udvarán is lesz élőzene, ahol nemrégen egyébként grillterasz nyílt. Ezen kívül az Artist kávézó is csatlakozott a Kepes múzeumnál, de a leglátványosabb koncerthelyszín minden bizonnyal a Gárdonyi téren épül meg FM7 nagyszínpad néven, itt lesz majd a rendezvény sztárfellépőjének koncertje is kedden este, amit a díjátadó gálaműsor követ majd.

Ezen a hétvégén, aki teheti, irány Eger és az Utcazenészek versenye! Ha június 16. és 20. között errefelé ebédelsz, kávézol, vagy terméket vásárolsz a kijelölt helyeken, akkor (nagyjából) ezer forintonként kapsz 1 db like érmét. Ezután nincs más teendőd mint, hogy meghallgatod az utcazenészeket, és annak adod a like-jaid, akinek a produkciója a legjobban tetszik. Ha elfogytak az érméid, szerezz még a kijelölt boltokból, éttermekből, és szavazhatsz újra meg újra! Rajtad múlik, hogy ki lesz a győztes!

Hozzászólás írása