Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz SelectionNIGHTSHIFT

A polgármester is Daniék slágerére tolja Dunakeszin

Screenshot_20181107-021931

Egy TGV sebességével hasít a YouTube-on Horváth Dani és Makkai Attila közös dala, a 2120 Dunakeszi. A címből nem nehéz rájönni, hogy a két srác szeretett városáról szól a szám. Na, de kik is ők valójában?

Kevés dolog mutatja meg jobban, ha valaki megcsinálja a tökéletes dalt szeretett városáról, minthogy a hely polgármestere is megosztja azt a saját Facebook oldalán. Márpedig Dani és Attila 2120 Dunakeszi című klipjével még ez is megtörtént. De vajon, hogyan is született meg a felvétel, ami mostanra minden Keszin élő fiatal kívülről fúj.

„A dalnak egyébként sajnos nagyon szomorú apropója van, Attila április elején elveszítette az édesanyját. Neki is emléket állítunk ezzel a felvétellel, azért is örülünk annyira, hogy ilyen sokan megszerették” – kezdte Dani, majd Attila vette át a szót. „Emlékszem, nagyon magam alatt voltam, sehova sem akartam kimozdulni, napokig csak ültem a sötét szobában. A barátaim ezt észrevették, és elcsaltak a törzshelyünkre, ami nagyon jót tett nekem. Hazafelé találtuk ki Danival, hogy csináljuk meg a dalt, és reggelre a kilencven százaléka a szövegnek kész is volt.”

Danitól nem volt idegen a szövegírás, már 10-11 évesen ismerkedett ezzel a dologgal, a webkamerával vette fel a produkciókat, de ezek még kezdetleges stádiumban maradtak. 15 évesen már énektanárhoz ment, több szöveget is írt, de a sikerre mostanáig, 18 éves koráig várni kellett. „Igazából nincs példaképem, inkább inspirálódom. Másokhoz viszonyítani magad nem jó dolog, hamis képet adhat. De 2Pac-et nagyon nagyra tartom, őt sokat hallgatom, az ő szövegei hatottak rám.”

A YouTue-on a dal alatt szinte nincs negatív komment, ebből is látszik, hogy mennyire megszerették a számot. „Érdekes, de nem csak a Keszin lakók között népszerű a dal, volt, hogy Erdélyből is gratuláltak” – büszkélkedett Dani, aki azt is elmondta, Hegedűs Péter producernek is nagyban köszönhető, hogy ennyire sikeres a dal. Így nem véletlen, hogy már gőzerővel dolgozik a következő felvételen, ami egy kicsit érzelmesebb lesz.

A srác nagyon komolyan gondolja, hiszen azon túl, hogy szeretne ismert lenni, a távlati tervek között egy kiadó összehozása is szerepel. Mi szurkolunk!

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..