Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz SelectionPROGRAMAJÁNLÓSPORT

Raid of the Champions – Beidőzítették a nyirádi tereprali bombát

raid_of_the_champions_nyirad_3

Idén ismét a Veszprém megyei község autókrossz arénájában zárja a hazai és a Közép-Európai szezont a tereprali elit. A bajnokok tornája komoly izgalmakat ígér, hiszen a MAMS Tereprali International Open Baja Cup (I.O.B.C.) sorozatában még az összes kategória nyitott, de nem csak ezért lesz érdemes ellátogatni a Nyírád Motorsport Centrumba.

A már említett I.O.B.C. mellett a FIA CEZ autós bajnokságban (a T1 kategóriát kivéve, ahol már bajnok a Miroslav Zapletal – Marek Sykora páros) a T2, T3 és a TH végső győzteseit is ezen a versenyen avatják majd.

Az MNASZ Nyílt Országos Tereprali széria győztese szintén Miroslav Zapletal, ám a többi kategória még nyitott – hiszen május óta nem született hivatalos eredmény az MNASZ a szakágában. Egy figyelmetlenség eredményeképp a már 2017-ben bejelentett Raid of the Champions Közép-Európai Zóna Bajnokság záróhétvégéjének időpontjára rászerveztek egy másik rendezvényt is. Azonban a főszervező hozzánk eljuttatott közleményében leszögezte, hogy a Raid of the Champions jó választás, mert a Nyirádi Motorsport Arénában magas színvonalú és komoly sportértékű rendezvénnyel várják a vendégeket:

„A már említett sorozatok mellett ezen a hétvégén lesz a Racing Stars amatőr rallycross bajnokság évadzárója is, méghozzá dupla futammal. Quadosokat is láthatnak majd a szurkolók a pályán, hiszen meghívásos short track futamot tartunk a négykerűek szerelmeseinek.

Más újdonsággal is készül a MAMS Tereprali szakága: „UP!” néven egy olyan utánpótlás kategóriát hívtunk életre, ahol alacsonyabb költségek mellett, egynapos rendezvényen, rövidített távon, de mégis professzionális körülmények között lehet belekóstolni ebbe a csodálatos sportágba.

A MAMS Tereprali UP! kategóriájában nem kell itinert/méterszámlálót használni, mert a rendező GPS tracket biztosít a versenyzőknek, amivel könnyedén képesek lesznek tájékozódni az egyébként szalaggal is jelölt nyomvonalon.” – mondta el Garamvölgyi Zoltán.

A MAMS szakágvezetője számszerűsítette is, mit kapnak a pénzükért a sportág iránt érdeklődők, illetve arra is utalt, milyen feltételeknek kell megfelelni a részvételhez:

„Az UP! kategóriába kizárólag azokat várjuk, akik még korábban nem indultak tereprali versenyen, de rendelkeznek XL Enduro motorral, vagy side by side buggyval, és szívesen kipróbálnák magukat! Számukra a 35.000 Ft-os nevezési díj tartalmazza a GPS tracket és az On-Line GPS nyomkövető berendezést, a szerviz táblát, valamint a biztosítást és a díjkiosztót is.

Ami a többi kategória szereplőit illeti, a motorosoknak és a verseny quadosoknak, valamint a side by side buggyknak szombaton két, vasárnap pedig három szelektív szakaszt kell teljesíteni. A kedvezményből ők sem maradnak ki, hiszen minimálisra csökkentett nevezési díj ellenében várjuk a jelentkezőket soraikból.” – zárta mondandóját a szakág első embere.

A 2017-ben megrendezett ROC hamar bombasztikus sikerre tett szert a közönségnél, hiszen a Nyirád Motorsport Centrum tökéletes helyszínt és központot biztosít a rendezvénynek, a környékbeli utak pedig szenzációs szelektív szakaszokkal és látvánnyal várják a pilótákat és a nézőket. Nyírád, 2018. November 9-11 – jegyezzétek meg ezt a dátumot. Ígérjük, lesz mit nézni…

 

Fotó: Háfra Zsolt / Pataky Péter

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..