FLYSTYLE

R’n’B és hip-hop énekesnők a 90-es években, akiknek a stílusát mindenki le akarta nyúlni

Grasshopper

A kilencvenes években számtalan olyan divattrend hódított, amivel itt-ott még ma is találkozhatunk (a Doc Martens név és a babydoll fazonú ruhák biztosan nem ismeretlenek), de úgy érzem, nem tisztelgünk eleget a 90-es évek stílusikonjainak elképesztő összeállításai előtt. A most már talán kissé vadnak tűnő kreációkat csaknem 20 évvel ezelőtt viszont milliók másolták, napjaink divatja pedig még mindig tud inspirációt meríteni az akkori összeállításokból.

Nézzük is, milyen öltözködéssel sokkolták anno a közönséget a 90-es évek hip-hop és r’n’b énekesnői:

Aaliyah

Az atletikus trend – Calvin Klein sportmelltartók és selyem bomberek. Összességében fiús stílus jellemezte a fiatal korában elhunyt, sikeres énekesnőt, Aaliyah-t, akit más néven Baby Girl-ként emlegettek.

Eve

Eve tudta, hogyan kell tökéletesen egyensúlyozni a merész és a nőies stílus között, ami megmagyarázza, hogy miért hivatkozott magára gyakran úgy, mint a “pitbull a szoknyában.”

Foxy Brown

Foxy Brown nagy rajongója volt a mindenféle szivárvány-színű bundák viselésének.

Lil’ Kim

Kim már évtizedekkel azelőtt sellő hajjal büszkélkedhetett, mielőtt akár valaki megpróbálta volna megnevezni ezt a fazont. És mutass bárki mást, aki ennyi eleganciával mutatkozik egy arc-ketrecben, mint ő!

Lil’ Kim (még egyszer)

Lil ‘Kim anno cukorka színű nercbundába burkolózva tette a Scream Queens’ Chanel Oberlin-t sárgává az irigységtől. Annak idején a divat királynők színes műszőrme viselése kevésbé volt vitatott, mint manapság, ennek ellenére fontos értékelnünk Kim rettenthetetlen stílusát.

Mary J. Blige

A “Hip-Hop Soul Királynője” az intenzív tetőtől-talpig minták és a monokróm árnyalatok nagy rajongója volt. Senki sem tudta úgy viselni leopárdmintás overallt, mint ő.

Missy Elliott

Adidas melegítők minden színben – Missy Elliott sokszor tisztelgett különféle szerelésekben barátja és munkatársa, Aaliyah előtt, aki 2001-ben egy repülőgép-szerencsétlenségben hunyt el.

Neneh Cherry

A “Buffalo Stance” énekesnő leggyakoribb stílusjegyei az arany ajtó kopogtató fülbevalók és a dollár jelek voltak.

Queen Latifah

Queen Latifah stílusa-evolúciója tartalmazza az afrikai ihletésű ruhákat és a piros bőr nadrágkosztümöt is.

Salt-N-Pepa

Színes egyetemi szurkoló kabátok és arany láncok, földig érő kardigán és vadító combfixek – ezek a rap istennők mindig is nevezetesek voltak merész stílusukról.

TLC

Senki sem tudta annyira szórakoztatóvá tenni a túlméretezett overallok és a buggyos fémes nadrágok műfaját, mint  T-Boz, Left Eye és Chilli.

Húzd elő te is a régi gönceid és parádézz a Pivo & Bar csütörtöki r’n’b classic partiján DJ Revolution-nel együtt!

Budapesten elsőként a Pivoban rendezik meg a fekete zenék retro partiját

 

Forrás: hellogiggles

Hozzászólás írása