SZIGET 2015

Robbie Williams indította a Sziget -1. napját

Írta Fly Nagy

Kellemes fesztiválhangulattal, verőfényes napsütéssel, fürdőzéssel és egy óriási Robbie Williams performansszal indult az idei Sziget fesztivál.

A bejárathoz közeledve sokaknak ijesztő látvány lehetett a sorakozó embertömeg. Egészen a hév állomástól már csak hosszú kígyózó sorokban lehetett haladni. Ennek ellenére a bejutás meglepően gyorsan és flottul ment. Nagyjából jegybeváltással együtt egy negyed óra alatt már fesztivál területén is voltunk. Szokás szerint nagyon sok külföldi van kint idén is. A világ minden tájáról érkeztek partyarcok. Rengeteg különböző kultúra találkozik, és ennek a Szigetnél jobb helyszínt aligha találhatnánk. A sátrazók többsége ekkora már letáborozott és berendezkedett.

A Nagyszínpadot a Biebers együttese nyitotta. Ha valaki azt gondolná, hogy a srácok lightos koncerteket tolnak azok tévednek. Szétkapták a házat rendesen. Puskás Petiéknek nagyon jót tette az elő zenére való váltás. Kis kitérő a koncert után, mert hogy a fesztivál nem csak a Nagyszínpadból áll. A Sziget évről évre hozza azt a kulturális környezetet, amitől több lesz, mint egy egyszerű fesztivál sztárfellépőkkel és némi pirotechnikával. Rengeteg látnivaló van, a műalkotásoktól kezdve a jópofa chill szentélyekig, így itt mindenki megtalálja a számára ideális helyet.

IMG_2731

19.30-kor az Irie Maffiával robogott tovább a buli. Kevés zenekar van, aki ennyire jó feelinget tud teremteni egy fesztiválon. Térdrogyasztás és csápolás a négyzeten. Megkockáztatom, hogy jobb bulit toltak, mint az őket követő Robbie. Ráadásul ekkor még el is lehetett férni. Ami nagyjából 9-től kezdve már nem volt elmondható. Nehezen akartam elhinni, hogy nem csak a színpad előtti tér telt be, de konkrétan az italpultokig lépésnyi hely nem maradt. Aki későn érkezett, az vagy átverekedte magát a sok tízezres tömegen, vagy kintről hallgathatta a világsztárt. Egy kis izgalom volt a koncert előtt ugyanis Robbie Williams majdnem lemondta a koncertet mikor megérkezett Magyarországra, mivel azt kérte, hogy a koncerten kívül semmilyen médium ne készítsen felvételt róla, azonban az RTL Klub egyik sajtósa majdnem lefilmezte a reptéren. Végül a koncert nem maradt el, és a női szívek is megdobbanhattak. Itt megjegyezném, hogy nem gondoltam volna, hogy a hátam mögül egy férfi fogja nőket megszégyenítő módon énekelni az összes dalt kívülről. De így volt, és ahogy szétnéztem a tömegben rájöttem, hogy itt a pasik pont ugyanannyira szeretik Williams-t, mint a csajok. A koncert visszatekintve talán egy csöppet csalódás volt. Hatalmas show-t vártunk, ehelyett az előadás fele egy jobbféle karaoke est volt. Queen, Led Zeppelin… de még Wonderwall is volt. Tényleg minden, amit el tudunk képzelni. Érezni is lehetett, hogy volt némi nyugtalanság a közönségben és ez nem attól volt, hogy egy tyúklépésnyi hely sem volt a színpad előtt…

A Szigetnek talán ez volt az eddigi legerősebb nyitónapja, ami összességében nagyon jól sikerült.

IMG_2843

IMG_2743

IMG_2780

IMG_2781

IMG_2784

IMG_2790

IMG_2808

IMG_2815

IMG_2842

IMG_2858

IMG_2875

IMG_2895

Hozzászólás írása