MAGAZIN

‘Smiley’ a vakon született golden retriever

Írta Fly Nagy

 

Smiley annak ellenére, hogy születésétől fogva vak, elképesztően vidám kutyus. Terápiás kutyaként “dolgozik” a mindennapokban. Mentálisan sérült, és mozgáskorlátozott gyermekeknek segít.

Smiley-t Joanne adoptálta, aki egy professzionális kutya kiképző – “Fontos, hogy hagyjuk felfedezni a saját ösztöneire hagyatkozva az őt körülvevő világot anélkül, hogy folyton kísérgetnénk és vigyáznánk rá”.

Smiley valójában rengeteg dolognak nekiütközik és az alábbi fotók készítője, Stacey Morrisons szerint sosem tudja, hogy hol kell megállni amikor odaszalad valakihez. Természetesen ez nem akadályozza abban, hogy a gyerekeken segíthessen. Az a rengeteg szeretetet, ami Smiley-ban van, teszi őt igazán különlegessé a munkájában.

 

smiley-blind-therapy-dog-golden-retriever-stacey-morrison-1 smiley-blind-therapy-dog-golden-retriever-stacey-morrison-2 smiley-blind-therapy-dog-golden-retriever-stacey-morrison-3 smiley-blind-therapy-dog-golden-retriever-stacey-morrison-4 smiley-blind-therapy-dog-golden-retriever-stacey-morrison-5 smiley-blind-therapy-dog-golden-retriever-stacey-morrison-6 smiley-blind-therapy-dog-golden-retriever-stacey-morrison-7 smiley-blind-therapy-dog-golden-retriever-stacey-morrison-8 smiley-blind-therapy-dog-golden-retriever-stacey-morrison-9 smiley-blind-therapy-dog-golden-retriever-stacey-morrison-10

Hozzászólás írása