Archívum

Sóletfesztivál / Budapest / Augusztus 30. / 10:00

Írta Fly Nagy

Milyen a kóser füstölt libacomb? Hogyan készül a kóser sólet Jemenben és Galíciában? Mi a különbség a gerstlis és a lengyel sólet között?

Ha ezekre a kérdésekre nem csak elméleti választ szeretnél kapni, hanem gazdagodnál egy kiadós kóser gasztronómiai élménnyel, akkor tarts velünk!

Merülj el egy pezsgő zsidó fesztivál forgatagában, a zsidóság emblematikus ételét bemutató sóletfesztiválon a Kazinczy utca Dob és Wesselényi utca közötti szakaszán!

A fesztiválon kóstolj meg legalább 6 féle különböző sóletet és más zsidó ételeket és italokat a világ minden tájáról, ismerd meg a kóser konyha rejtelmeit, és készítsd el Te is a saját verziódat, vagy csak figyeld meg hogyan készítik el ismert közéleti szereplők. Hozd magaddal a családot is, hiszen a fesztiválon minden korosztály megtalálhatja a számítását az alábbi programokon:

10.00-21.00 Kóser sóletek a világ minden tájáról, minden mennyiségben
10:00 – 16:00 Sóletfőző-verseny, melyen a résztvevő csapatokat vezetik: Fűszeres Eszter, Vattamány Zsolt, Kuncze Gáborné Fellegi Katalin, Köves Slomó
11:00 – 12:00 Gyermekprogramok az ATID ifjúsági klubbal
12:00 – 13:00 Kerekasztal beszélgetés Fellegi Katalinnal és Fűszeres Eszterrel gasztronómiáról és vallásról
13:00 – 14:30 Klezmer koncert
16:30 – 17:30 Zsűrizés és eredményhirdetés
18:00 – 19:00 Kántorkoncert
19:00 – 21:00 Sabatsong klezmer koncert

Egész nap elérhető lesz a „Kérdezd a Rabbit!” stand, ahol bárki bármilyen kérdést feltehet a jelenlévő rabbiknak, akár zsidóságról, akár személyes témákban. Illetve egy karikaturista készít rajzokat az érdeklődőknek. A sóletfőző verseny ételein kívül egész nap megvásárolható lesz a Carmel glatt kóser étterem sóletje, és más zsidó finomságok is.

Ha te is főznél sóletet, nevezz be csapatoddal itt: soletfesztival@zsido.com !

Szeretettel várunk minden zsidó és nem zsidó érdeklődőt, hogy egy felejthetetlen élménnyel zárjuk le a nyarat.

A rendezvény ingyenes!

Egy tál sólet ára: 800 Ft
Főző verseny nevezési díja: 5000 Ft/csapat

Esemény: https://www.facebook.com/events/1617827225134520/

1 hozzászólás

  • Hatalmas tömeg, a sólet hamar elfogyott, délben már alig lehetett VOLNA kapni, mert a kuponok, amiken a sóletet lehetett venni, azok rég elfogytak, tehát feleslegesen mentünk ki. Nulla szervezés, röhejesen kicsi adagok.

Hozzászólás írása