Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
SPORT

Sporttörténelem: Három magyar tini Simoncelli MotoGP csapatában

Sic1

Három motoros, Kecskés Bence, Kecskés Tamás és Bereczki Dávid egy ideje már Olaszországban, az RXP Race for Passion utánpótlásgárdájában húzzák a gázt. Csapatuk tradícióinak és teljesítményüknek köszönhetően most egy olyan lehetőséghez jutottak, ami példa nélkül áll a hazai gyorsasági motorsport történetében.

Az RXP Race for Passion növendékei már eddig sem akárkik nyomában haladtak, a Luca Pasini által irányított gárda nevelte ki azt a Valentino Rossit és Marco Simoncellit, amely nevek hallatán a világon bárhol elismerően csettintenek. A RXP Team ennek ellenére folyamatosan keresi a fejlődési lehetőségeket, így munkájuk eredményeképp a MotoGP-ben és a jövőre elrajtoló MotoE-ben is érdekelt Simoncelli Squadra Corse Team-el egyesülve folytatják a tehetségkutatást/nevelést.

 

Ez utóbbi legmarkánsabban Kecskés Bencét érinti, hiszen a tizenkét esztendős fiatalember a legendás Paolo Simoncelli (Paolo Simoncelli a csapat alapítója, a tragikus hirtelenséggel elhunyt Marco Simoncelli édesapja) irányításával, és a Sic58 Team színeiben kezdheti meg PreMoto3-as karrierjét. Ez a kategória már annak a Moto3-nak a közvetlen előszobája, ahol egykoron Talmácsi Gábor is szerepelt, és világbajnokságot nyert. A lehetőség páratlan, hiszen jó teljesítmény esetén egyenes út nyílik a tini előtt a királykategóriába.

Természetesen Kecskés Tamásnak és Bereczki Dávidnak sem kell lemondani a MotoGP-s lehetőségről, az idáig hazai és nemzetközi utánpótlás szériákban edződő fiatalok szintén nagyot dobbanthatnak. Még egyik srác sem töltötte be a tízet, így nekik előbb alsóbb kategóriákban kell bizonyítani a rátermettségük – mindezt olyan szakemberek előtt, akik a sportág regnáló sztárjait terelgették a világhír felé. Nagyon jó hír ez a sportág szerelmeseinek, hiszen néhány év múlva jó eséllyel újból magyar motorosért szoríthatnak a legmagasabb sorozatban!

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..