LIFEHACK

Strandröplabda gyorstalpaló kezdőknek

Írta Fly Nagy

 

Kezeket fel, ki találja ki mi ez? Elég hozzá egy labda, négy ember és szinte bármelyik magyarországi strandon játszhatjuk. Szórakoztató és meg is mozgat. Bizony ez nem más, mint a strandröplabda!

fl-beach-volleyball-lauderdale-0525h - (L to R) Andrew Dentler watches as his partner Eric Lucas hits the ball against Mark Burik and Hudson Bates during the first day and final qualifying for Jose Cuervo pro beach volleyball series. This is pro series featuring men and women, some Olympians.Mike Stocker, Sun Sentinel

Ma már kevés olyan strand akad, ahol ne lenne legalább egy homokos röplabda pálya a sportos kínálatban. Ez nem véletlen, hiszen a strandröpi rendkívül népszerű, akár az amatőr, szabadidős, akár a szervezett, profi formáját nézzük. Némi alapvető ügyesség, rutin kell hozzá, hogy a játék élvezhető váljon, de kis labdaérzékkel ez a készség néhány alkalom gyakorlással könnyedén elsajátítható.

Vegyük is át az alapvető szabályokat, ami nélkül nem indulhat el a játék!

Ezek nem túl bonyolultak, egy csapat legfeljebb háromszor érhet labdához, mielőtt átjuttatná azt a háló fölött. Egy játékos egymás után kétszer nem üthet labdába. A cél ugyanaz, mint a teremben, az ellenfél térfelére kell juttatni a játékszert. Úgy lehet pontot szerezni, ha lepattan a labda, vagy elhagyja a játékteret.

Ugye, hogy nem is olyan bonyolult? Már csak egy jó társaság kell, egy homokos part és némi naptej a leégés ellen, aztán labdára fel!

Amennyiben felkeltette érdeklődéseket ez sporttág látogassatok el a SpiritVolley oldalára! Itt megtalálsz mindent, ami hazai és nemzetközi röplabda, strandröplabda hír, esemény, videó vagy kép.

Hozzászólás írása