Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
FILMFlyerz SelectionPROGRAMAJÁNLÓ

Stranger Things – Sorozatajánló

stranger_thing

A nyolcvanas évek a reneszánszát éli, erre a legújabb bizonyíték az elmúlt két év egyik legkellemesebb meglepetése: a Stranger Things.

A történet egyfajta tisztelgés az 1980-as évek meghatározó horror és sci-fi témájú alkotásai előtt. A sorozat helyszíne egy fiktív amerikai kisváros, az indianai Hawkins. Az első évad 1983-ban játszódik és a város nyugalmát a 12 éves Will Byers eltűnése zavarja meg, melyet további megmagyarázhatatlan, természetfeletti események követnek. Majd ezután megjelenik egy olyan pszichokinetikus képességű lány, aki segíteni fog majd a fiúknak, de az ő története is nagyon titokzatos. A fiú megtalálására tehát barátai (Mike, Dustin és Lucas), családja, valamint a helyi rendőrfőnök is önállóan tesznek kísérletet. A sorozat rendezői  megpróbálják a leghűbben visszaadni a nyolcvanas évek stílusát, ezért nincs kapkodás, minden szépen lassan és kimérten történik; és ettől kicsit olyan, mint a letűnt korok filmjei. Kevés sorozat van, ami ennyire népszerű lett a megjelenésekor, ezért nagy a nyomás a rendezőkön is a következő évadokkal kapcsolatban. Egyelőre 2 évad tekinthető meg a Netflix-en, érdemes elkezdeni!

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..