Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz SelectionPROGRAMAJÁNLÓSPORT

Szilveszter Rally – A terepralisok sem hiányozhattak

Kovacs-Tekeres-1

Idén is remek ünnepek közötti programnak ígérkezett a Szilveszter Rally, ahol a népes mezőny küzdelmeit rengeteg szurkoló követte felcsigázottan. A jubiláló, 20. alkalommal megrendezett versenyen a MAMS tereprali szakága is képviseltette magát.

Hat ország kétszáz indulója között néhány side by side-os pilóta is rajthoz állt, a Kovács György – Tekeres Laura és Jobbágy Ákos – Nagy Norbert párosnak a nézők soraiban jó pár terepes kolléga szurkolt. A családiasra sikerült hétvégére kilátogató terepralis arcok között jó pár friss díjazottal is találkozhattunk, az év felfedezettje (Gyimóti Péter) mellett a MAMS utánpótlás kategória legjobbjának választott Magyar Mihály is tiszteletét tette, de Csató Attila szakágvezető helyettes és Karai József (Hungarian Quad Challange) is kilátogatott a Hungaroringre. Külön pikantériát adott a rendezvénynek, hogy Garamvölgyi Zoltán MAMS Tereprali szakágvezető irányításával, nagy sikerrel bonyolították le a hatalmas és népszerű eseményt.

A „szakágváltó” versenyzők is kitettek magukért, Kovács György és navigátora, Tekeres Laura kalandos két nap után kategória harmadik helyet zsebelhettek be Toyota Celica GT4-es gépükkel:

„Rengeteg inger ért bennünket, sok hasznos tapasztalatot gyűjtöttünk, de problémák is akadtak bőven. Én személy szerint nagyon kíváncsi voltam rá, hogy mire lehetünk képesek a Szilveszter Rally-n, és azt gondolom, kicsit nagyobb felkészültséggel a győzelem is elérhető lett volna. Jobb gumiválasztásra, új kézifékre, és egy kicsit több szerencsére lesz szükségünk legközelebb.” – mondta el Kovács György, aki a szépségdíjas autóját a nehézségek ellenére is az előkelő harmadik helyen hozta be.

Jobbágy Ákos és Nagy Norbert egy KIA volánja mögött villantott, és álhatott fel a pódium második fokára:

„Ez volt az ötödik Szilveszter Rally-m, és mint mindig, most is nagyon élveztem. Az elmúlt időkben hátsókerék hajtású autókkal versenyeztünk itt, most azonban frontos KIA Picantóra váltottunk, és nem bántuk meg a dolgot. Egy nagyon jól sikerült versenyen vagyunk túl, fél percen belül végeztünk a kategóriánk első helyezettjéhez képest, és összetettben is jól szerepeltünk. Néhány apróbb hibán és pályaelhagyáson kívül nyugodt menetünk volt, így abszolút elégedett vagyok!” – összegzett Jobbágy Ákos pilóta.

 

Fotó: Háfra Zsolt

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..