FLYSTYLE

Szilveszteri smink őrület

Kityó
Írta Kityó

Mielőtt elkészítünk egy sminket, több tényezőt is végig kell gondolnunk: a ruha színét, esetleg anyagát, a helyszínt (mert, ugye senki nem akar túl, vagy alul sminkelni), valamint vonásainkat. Fontos, hogy már a nagy eseményt megelőző napon a bőrt előkezelni kell – hiszen egy szépen elkészített smink sem lesz 100%-os, ha a bőrünk csúnya -, szóval az első feladat a bőr leradírozása. Használhatunk fizikai, vagy kémiai hámlasztót, tetszés szerint. Miután bőrünk “megtisztul”, tonikkal érdemes áttörölni. Harmadik lépésként egy, a bőrünknek megfelelő arcpakolást használjunk, de fontos, hogy az adott pakolást ne akkor próbáljuk ki először, mivel nem tudhatjuk, hogy reagál rá bőrünk, és senki sem szeretne kiütéses bőrrel ébredni. Miután végeztünk mindennel, a szokásos éjszakai arckrémünkkel irány az ágy – vesszenek a karikák!

 

Fél órával azelőtt, hogy belekezdenénk a sminkelésbe, kenjük be bőrünket, hogy megfelelően hidratálva legyen, nagyon száraz bőr esetén akár szérumot is használjunk!  

 

Tipp: Ha azt akarjuk, hogy a sminkünk tartósabb legyen és a buli felénél ne a nyakunkon folyjon le, akkor a hidratáló után használjunk primert, és a sminkelés befejeztével fixáló spray-t.

  • A vörös és csillám kombó mindig találó, főleg, ha szilveszteri sminkről van szó. A vörös ajkak szinte minden alkalomra jó választásnak ígérkeznek és a csillámmal tökéletes összhangban vannak. Érdemes műszempillát felrakni, és a lepotyogott csillámokat eltávolítani (a cellux ilyenkor remek szolgálatot tud tenni).

 

unnamed

  • Pin-up mindenek felett! Ismét a vörös rúzsé a főszerep. A hosszú cicás tus és a vörös ajkak az egyszerű, de nagyszerű sminkelés tipikus példája. A cicás tus szinte mindenkinek jól áll, és egy kis cellux segítségével könnyen el is tudjuk készíteni.

 

unnamed-1

  • Még egy klasszikus. A füstös szemek sosem mennek ki a divatból. Bár elkészítésük nem mondható a legegyszerűbb feladatnak, az biztos, hogy megéri a fáradalmat. Egy ennyire sötét smink készítésekor érdemes az alapozást a szemsmink elkészítése után csinálni. Műszempillával még szebb hatást tudunk elérni.

 

unnamed-2

 

  • Csillám és tus, egyben? Igen! Ez az egyik legkülönlegesebb szemsmink. Benne van a tus egyszerűsége és a csillám feltűnősége, egyben pedig tökéletes szilveszteri sminket alkotnak. Elkészítése nem nehéz, viszonylag gyors is, de egy cellux segítségével gyorsíthatunk rajta. A csillám színe alapján érdemes rúzst választani.

 

unnamed-3

Hozzászólás írása