Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
borítókép szerszámosláda

A munkavédelmi ruházaton túl, a munkavégzés fontos kiegészítő kellékei azok a felszerelések, amelyekben a munkánkhoz szükséges szerszámainkat, eszközeinket tárolhatjuk, vagy szállíthatjuk. Egy jó szerszámosláda nélkülözhetetlen, hiszen mindenkinek fontos, hogy megfelelően tudja tárolni a megvásárolt eszközöket, hogy ne kelljen rövid időn belül pótolni azokat. Arról se feledkezzünk meg, hogy az igazán profi szerszámok bizony sokba kerülnek, így a megfelelő tároló és szállító eszköz kiválasztása egyfajta befektetés, hiszen az állagmegóvásban létfontosságú szerepet tölt be.

Egy jó szerszámos táska nélkülözhetetlen

Ha a hétköznapi szerszámostáskákra gondolunk, akkor nagy valószínűséggel legtöbbünknek a klasszikus nyitott műanyag szerszámosláda ugrik be. A legtöbb mai szerszámtároló persze őrzi még ezt a megszokott fazont, de ezekből is óriási kínálatot találunk. A táskák anyaga sem ragadt le az eredeti fémből készült ládák anyagánál, mivel műanyagból vagy akár textilből is számos változattal találkozhatunk.

A jó táska legalapvetőbb feladata a tárolás, de nem mellékes az sem, hogy szerszámainkat, a munkavégzéshez szükséges felszereléseinket mennyire átláthatóan tudjuk rendszerezni ezekben. Fontos szempont még a kiválasztásnál, hogy mekkora önsúllyal rendelkeznek, hiszen sok esetben nagyobb távolságokat is meg kell tenni velük.

Forrás: munkavedelemplusz.hu

Új kedvencünk a textil

A fém ládák inkább nagyobb súlyú, de kevesebb szerszám szállítására alkalmasak. A műanyag ládák előnye, hogy könnyűek, tetejük sokszor átlátszó, így ki sem kell nyitnunk őket, hogy leellenőrizzük, minden nálunk és a helyén van-e.

Napjainkban igazán trendinek a textilből készült szerszámos táskák számítanak. Talán ezek felelnek meg leginkább a kor elvárásainak és kihívásainak. A textilből készült szerszám hordozók már kifejezetten úgy néznek ki, mint a hagyományos táskák. Első ránézésre is látszik, hogy számos zsebbel, fakkal, bújtatóval látják el őket, így az apróbb alkatrészeket, csavarhúzókat is igényesen tudjuk tárolni bennük. A textilből készült szerszámostáskák kiváló szakító szilárdságú, sokszor az úgynevezett soft-shell anyagból készülnek. Ez az anyag garancia az időtálóságra, ami puhasággal párosul, így biztosak lehetünk abban, hogy szakszerű védelem óvja a legdrágább szerszámokat is. Az anyag jellemzője továbbá, hogy ellenáll az időjárás viszontagságainak. Közismert például kiváló vízlepergető tulajdonságuk. A textilből készült táskák további előnye, hogy még a műanyag ládáknál is könnyebbek, így igazán jó döntés ezek mellett letenni a voksunkat, ha praktikus, tartós, megbízható és esztétikus szerszámos táskát keresünk.

Az anyagból készült szerszámostáskák másik csoportja az övre csatolható változat. Ezek a tárolók jellemzően textilből vagy bőrből készülnek. Van, amelyik kifejezetten apró alkatrészek, csavarok, szögek tárolására alkalmas, de legtöbbjük számtalan variációban kombinálja a kisebb és nagyobb zsebeket, bújtatókat, hogy a szükséges szerszám mindig a kezünk ügyében lehessen. Az egyéni ügyféligényeket ezen a területen is igyekeznek egyre inkább kiszolgálni a gyártók és törekszenek a személyre szabott termékek előállítására, így találunk kifejezetten az egyes szakmákhoz specializálódott darabokat is.

Forrás: munkavedelemplusz.hu

A szerszámok mellett legtöbbünk munkaeszköze mégiscsak a számítógép vagy a laptop, és ma már a mesterembereknek is nélkülözhetetlen társai, mivel az adminisztrációs feladatokat is el kell végezni. Ez az egyik oka annak, hogy a minőségi laptop táskák is bekerültek a munkavédelmi kiegészítőket gyártó cégek kínálatába. Ezeket a szerszámos táskákhoz hasonlóan kiváló minőségű alapanyagból készítik, hogy többek között a szennyeződésektől is óvják eszközeinket. Gondolva arra, hogy egyszerre több mindent kell magunkkal vinni, olyan táskát is választhatunk, amelyet könnyedén rögzíthetünk akár egy gurulós táskához is. Különlegességük a minőségi alapanyagon és a precíz kivitelezésen túl az, hogy az átlagos laptop táskákhoz képest több zsebbel, tárolási lehetőséggel látták el őket.

 

Forrás: munkavedelemplusz.hu

„Távmunka” esetére

A gyártók azokra is gondolnak, akiknek a munkája rövidebb, vagy hosszabb utazással jár. A munkavédelmi felszereléseket forgalmazó cégek kínálatában található sportos táskák külsejükben tökéletesen hozzák a megszokott utazótáskák kinézetet, formáját, így jó szívvel ajánljuk ezeket a termékeket azok számára is, akik sportoláshoz, vagy utazáshoz keresnek tartós, strapabíró, minőségi táskát vagy koffert. Ezeknek a táskáknak a különlegességét belső kialakításuk és természetesen alapanyaguk, kidolgozásuk adja. Többféle méretű tárolórekesz és zseb kombinációja biztosítja, hogy minden felszerelést és ruházatot megfelelően el tudjunk helyezni bennük. A mozgatást a nagyobb táskák esetében masszív görgők és húzókarok is segítik. A kisebb és nagyobb táskákon előszeretettel alkalmazzák a munkavédelmi ruházaton jól bevált és előírt praktikumokat. Így érdemes azoknak a szülőknek is tájékozódni a munkavédelmi kiegészítőket forgalmazó áruházak kínálatában, akik gyermeküknek nemcsak elnyűhetetlen, de a biztonságukra is vigyázó hátizsákot keresnek. A kültéri munkavégzéshez tervezett hátitáskák kihagyhatatlan eleme ugyanis a jól látható fényvisszaverő felület. A többfunkciós zsebek mellett a táskán kialakított mobiltartó tok pedig már tényleg csak hab a tortán.

 

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..