Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Trend & Beauty

Te meddig mennél el, hogy megőrizd a fiatalságod?

Screen Shot 2019-02-26 at 10.57.32

A nő legnagyobb ellensége a kora. Az idő múlását nehezen viseljük. És még nehezebben viseljük azt, hogy az idő múlása nyomot is hagy rajtunk.

Mit teszünk, ha megjelennek az első ráncok? Ha a bőr veszít a feszességéből? Először is krémeket veszünk. Aztán nyugtatjuk magunkat, hogy nem is lehet igazán észrevenni a változást. Majd drágább krémeket veszünk, és ha úgy látjuk, már ez sem segít, akkor utánanézünk a lehetőségeknek.

Itt jönnek a képbe azok az orvosesztétikai beavatkozások, melyek minimálisan invazívak, vágás nélkül tudnak javítani bőrünk állapotán, és tüntetik el az „öregedés” nem kívánatos jeleit.

Íme a két legelterjedtebb technika.

A jó öreg botox

A botox pályafutását 2002-ben kezdte az Egyesült Államokban, és a mai napig a legnépszerűbb kezelés. Az eljárás során a bőr alá juttatják a botulinum toxin nevű fehérjét, azoknak az izmokban a közelébe, amelyek a mimikai ráncok kialakulásért felelősek. A botox hatására az izomműködés legyengül, a ráncok 4-6 nap múlva teljesen kisimulnak. A kezelést átlagosan hat havonta szükséges megismételni.

Ránckisimítás hyaluronsavval

A botoxnál talán barátságosabb technika a hyaluronsav használata. Az eljárás lényege hasonló, csak ilyenkor a hyaluronsavat fecskendezik a bőr alá. A hyaluronsav tömegének tízszeresét tudja megkötni vízben, így belülről hidratálja a bőrt, és tölti fel a „mélyedéseket”, azaz a ráncokat. Emellett pedig segít a kollagén szintetizálásában is, ez a fehérje fele kötőszövetünk egészségéért. 6-10 hónap után a kezelést javasolt megismételni.

Ám ha kedvünk úgy tartja, választhatjuk a bioszálas arckontúrozást, a lézeres kezelést, vagy éppen az ún. Drakula terápiát, amikor is a saját vérben lévő sejtmegújító anyagokat használják fel a bőrfiatalításhoz.

Ha bőrmegújításról van szó, minden lehetséges, amit csak el tudunk képzelni. Sőt, ma már az is, ami nem. A kezeléseknek már régen nem a fantáziánk szab határt, hanem a pénztárcánk.

 

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..