GASZTRO Kiemelt MAGAZIN

Tekerj egy sushiért

Erka
Írta Erka

A streetfood világából mindeddig kimaradt a sushi, ami a hagyományos és a running sushizók évtizedek óta ugyanolyan világában ragadt. Ezzel a világgal szakított a Corvin-negyedben, a Sushiroll.

A hagyományos sushi-makiknál hosszabb, sushi-rúdként működő, “streetfoodosított” sushik elérhetőek minden mennyiségben. A koncepció egyszerű: egy zacskóban kapsz két ilyen rollt, amit megszójázva és megwasabizva fogyaszthatsz, akár az utcán is. Nincs szükség pálcikára, tálkára, ülőhelyre. A Sushiroll szakított minden hagyománnyal az Ausztráliában szinte minden sarkon fellelhető „sushiroll” üzletek mintájára megnyitott gyorsétteremmel. Egy letisztult, fiatalos egyedi hely nyílt az erre igényt tartók számára.

A klasszikus sushi-ízvilág nem feltétlenül olyan, amire a nagy többség vágyna ezért az összetevőkön is csavartunk egy kicsit. Bár megtalálhatóak az ismertebb lazacos, tonhalas, zöldséges sushik is, az európai ízléshez jobban passzoló ízek vannak többségben. Ilyen a Teriyaki-csirkés, vagy a különleges, pankó morzsában sült torpedórákos is, de az abszolút kedvenc a California fantázianévre hallgató. A rákollókrémmel és kaviárral készülő sushi csak első hangzásra nagyon keleties…

A rollok mellett készül inari is, amiben alga helyett tofu táskában vannak az alapanyagok.

Lehet enni még leveseket, ebből most ötfélét kínálunk (miso, tom yum,kokuszos rák, zöld curry és pho). Egy menü egy levesből vagy salátál és két rollból áll és 1350 forintba kerül. Ez a Budapesten remek ár egy ebédre.

Most, hogy végre megjött a streedfoodosított sushi és a jó idő, a szabadtéren, lazán, pálcika nélkül sushizhat mindenki.

Hozzászólás írása