BUDAPEST GASZTRO MAGAZIN STREETFOOD

A tésztának lelke van: Street Food Pont

Illés
Írta Illés

A Street Food Pont profilját a hamburgerek és a tészták határozzák meg. Ennek a fast casual étteremnek a Duna Plaza ad otthont, de ez ne vegye el a kedvedet: pont a Street Food Pont létezése a bizonyíték arra, hogy nem érdemes mindig a sztereotípiákra hagyatkozni.

Itt sikerült enyhíteni az idő és a minőség közötti feszült viszonyon és tényleg korrekt ételeket kapunk, méghozzá gyorsan. Az alapanyagok minőségiek, a hozzáértő személyzet csúcstechnológiás eszközöket használ. A chef 1989 óta dolgozik a szakmában, ezalatt 10 évet eltöltött Hollandiában is.

Németh Endre, a tulajdonos sok-sok milliót fektetett bele a legkorszerűbb berendezésekbe. Ilyen a Merrychef is, mely egy hőlégkeveréses, mikrohullámmal kombinált sütő: ebben egy lazacsteak 50 másodperc alatt elkészül, csak be kell programozni a recept alapján! 275 fokos levegő kering benne, amit szabályozni is lehet. Nagyon hasznos gép, csakúgy, mint a Frima variocooking, melyet szuvidálásra használnak.

 

Merrychef

A 6-7 féle tésztát minden nap saját kezüleg készítik el, méghozzá minőségi olasz semolinából, azaz durumlisztből (a ketchupon, mustáron kívül ugyanez igaz a szószokra is). 2,5 perc és már kész is a tészta, ennyi idő alatt a mártás is megvan. Tíz féle feltét közül választhatunk (vörös pesztó, mascarpone, tejszínes vargánya,  stb), van fusilli, tagliatelle, penne és spaghetti is. A marhaburgerek mind skót eredetű Angus marhából készülnek, a sertést Spanyolországból importálják. A parmezánt és a grana padanot Pavarotti hazájából szállítják.

2,5 perc alatt kész a tészta (Fotó: Tóth Illés)

A Street Food Éjszakájára egy Full Burger nevű specialitással készülnek, mely egy klasszik hamburger és a pulled pork keresztezése. Magyarul van benne egy marhahúspogácsa, melyet megpakolnak a füstölt, húzott sertéspofával. A sertés szaftjából házi barbecue szószt készítenek és ezt cheddarral együtt teszik a húsra. 2350 Ft-ért tudjuk majd megvásárolni, steak burgonya körettel és üdítővel együtt.

Full Burger (Fotó: Csiki VIvien)

A másik fogás, melyet 2017. novemer 17-én megkaphatunk, a sütőtökös gnocchi lesz. Én mindkettőt megkóstoltam, a Full Burgert burgonyachipsszel és chipotle szósszal kértem. A húst közepesen sütötték át, pont megfelelően volt szaftos és omlós. A chipotle szósz épp csak egy picit volt csípős, ez érdekesen társult a barbecue édeskés ízvilágához, jobban kihangsúlyozták egymást. Teljesen elégedett voltam.

Sütőtökös Gnocchi (Fotó: Csiki Vivien)

Árulnak Pulled Beefet is, ez marhapofából készül és édeskésebb. Mielőtt szálakra húzzák, 14 órát puhítják a húst 103 fokos hőmérsékleten. A Lazac Burger norvég vörös lazacfiléből, a Csirke Burger szép, sárga tanyasi csirkemellből készül. 8-10 féle saláta is szerepel az étlapon, ez a kínálat olyan közkedveltebb variációkból áll össze, mint pl. a Di Anna saláta, mely alatt a pármai sonka, a ruccola, a dió, a parmezán és a házi birsalmasajt keverékét értjük.

A Duna Plaza Street Food Pont üzlete az első, és egyelőre az egyetlen ilyen étterem, de a tervek között szerepel a bővítés is. Ne hagyd ki őket a november 17-én esedékes Street Food Éjszakáján.

A Street Food Pont Facebook oldala

 

Street Food Éjszakája – Az utolsó menü – 2017. november 17.

5. alkalommal megrendezésre kerül Street Food Éjszakája, utolsó lesz ebben a formában, de garantáltan az eddigi legnagyobb szabású. Ezúttal is kézműves sörökkel és üdítőkkel kiegészített menüvel, 20-50%-ig terjedő árkedvezményekkel, illetve most különleges összetevőket tartalmazó ételkülönlegességekkel várnak majd minden érdeklődőt a street food-osok saját üzlethelyiségükben, hogy utoljára egy közös nagy evésen vehessenek részt a látogatók a Street Food ünnepén!

Helyszín: Budapest több pontján, az akcióhoz csatlakozott street food bárokban
Időpont: 2017. november 17., 16:00-tól ameddig a csatlakozott helyek nyitva tartanak!

Image may contain: text

Hozzászólás írása