Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
SPORT

Turi Tamás – „Fantasztikus élmény a side by side”

TT 3

A nemrégiben lebonyolított tereprali iskola/teszten nem csupán terepralis nagyágyúk jelentek meg, más szakágakból is feltűntek ikonok. Turi Tamás nevére sokan felkapják a fejüket, hiszen egy rengeteg mindent látott és megért, nagyon komoly rutinnal és eredményekkel rendelkező rally pilótáról beszélünk. A már megnevezett alkalommal többek között ő is kipróbált egy side by side járgányt.

Rengeteg tapasztalattal rendelkezel a rally világából. Mi a helyzet a tereprali szakággal?

A tereprali szakág idáig egy sötét ló volt számomra. Ám nem is olyan régen egy kedves barátom meghívására kipróbálhattam egy autót, vagyis mindjárt egyszerre hármat is. Ezúton is köszönöm szépen a lehetőséget Kovács Györgynek!

Hogy tetszett a side by side móka a tereprali teszten, és a tereprali iskola?

Nagyon-nagyon tetszett! Főleg az ugratókon voltam elemében, hiszen amíg a hagyományos rallyban az embernek egy WRC volánja mögött igencsak muszáj meggondolnia ezeket a manővereket, addig a side by side járművekkel mindez teli gázzal, lazán kimozogható. Fantasztikus élmény volt ez számomra, a tereprali iskolát pedig egy remek és hiánypótló kezdeményezésnek tartom!

Elgondolkodtál esetleg azon, hogy versenyen is megmérettesd magad egy ilyen géppel?

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem! (nevet) Igazából csak azt kellene kitalálni, hogy milyen versenyen, mert terepraliban még sosem álltam rajthoz. De a kérdésedre válaszolva, igen, szívesen kipróbálnám magam egy ilyen buggy-val éles körülmények között is.

Végezetül, mik a terveid a következő szezonra?

Erről még nem nagyon tudok beszélni. Talán korai is lenne ezt fejtegetni, de annyit azért elárulhatok, dolgozunk azon, hogy versenyképes autóban érjen a következő év.

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..