PROGRAMAJÁNLÓ

V. Országos Team Slam Poetry Bajnokság Döntője a Trafóban

Írta Fly Nagy

A Trafó és a Slam Poetry bemutatja
V. Országos Team Slam Poetry Bajnokság Döntője
2017.05.21 19:00 Trafó

Csapatban nagyobbat üt a slam poetry!? Minden tavasszal ez a slam poetry szcéna központi kérdése. Vasárnap ismét kiderül! Tavaly a pécsi BLA BLA BAAL (Tengler Gergely és Tatai Gergő) lehajrázta a FO-CI-t (Horváth Kristóf – Színész Bob és Tunyogi Imre) és mindent vitt. Azóta eltelt egy év és a kihívók ott toporognak a Trafó küszöbén, hogy újra versenybe szálljanak a team slam trófeáért.

A 2017-os év első nagyszabású Slam Poetry eseménye a már fél évtizedes múltú 5. Országos Team Slam Poetry Bajnokság döntője. A BLA BLA BAAL vitathatatlan győzelme óta eltelt egy teljes év, ezért itt az ideje a csapatokba szerveződött slammerek újabb rangadójának.

A döntőben azok a teamek vesznek részt, akik az áprilisban megrendezett előválogatón már bizonyítottak. A produkciókat ez alkalommal is 3 főből álló szakmai zsűri bírálja el, amelynek tagjai: Farkas Franciska – színésznő, Tolnai Eszti – a kétszeres team slam bajnok Dreamtime! csapat tagja és a jelenlegi kétszeres egyéni bajnok Basch Péter. A zsűri a műfaj hagyományainak megfelelően 2 taggal kiegészül a közönség soraiból. Az est megszokott házigazdái Mavrák Kata Hugee és Német Péter Zeek lesznek. Versenyen kívüli meghívott előadóként Simon Márton és Boros Levente új ‘Mielőtt megszólalsz’ spoken word projektje is színesíti a műsort, a beatekért az Amoeba zenekar felel, a látványt a Kiégő Izzók csapata biztosítja. A téma szabad, az időkorlát 4 perc plusz 15 másodperc tiszteletidő, kellék, zene és jelmez használata nem megengedett, a hangsúly a szövegeken és azok előadásán van. A támogatóink felajánlásai mellett a Slam Poetry Budapest pénzdíjat is kitűzött, az első három helyezettnek, ezen kívül a közönség és a zsűri különdíja is kiosztásra kerül. Az esemény a slampoetry.hu oldalon live streamen is követhető lesz a streamon.hu jóvoltából.

További infók ITT.

Hozzászólás írása