Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz SelectionPROGRAMAJÁNLÓSPORT

Vadállat motorosok, ha találkoznak – SuperEnduro GP Budapesten

Seg2

A motorsportok szerelmeseinek a tél egy rendkívül nehéz időszak, hiszen ilyenkor a fájdalmasan hosszú uborkaszezon váltja fel az egész éves pezsgést. 2019-ben azonban ez megváltozik, hiszen bivalyerősen indul az újesztendő: az X-Trial mellett februárban a Super Enduro GP világbajnokság mezőnye is hazánkba látogat!

A SuperEnduro a supercross és az enduro vad elegye, és talán nem túlzás azt kijelenteni, hogy az egyik, ha nem a leglátványosabb szakága a kétkerekű motorsportoknak. A viadalok rendszerint hatalmas csarnokokban zajlanak, ahol az épített pályákon az enduro és a cross sajátos akadályai egyszerre teszik próbára a versenyzők, és a nézők idegeit.

A GP futamokon a világ legjobbjai feszülnek egymásnak, és vívnak csatát többedmagukkal és az óramutatóval is. Hogy ez micsoda show-t képez le, arról árulkodjon ez a videó:

A felfokozott hangulatot tovább erősíti, hogy a számos világsztár mellett magyar résztvevői is vannak a sorozatnak. Az egyik legismertebb hazai harcos neve régóta jól cseng a motoros berkekben: ő a 108-as rajtszámmal induló Németh Kornél, aki már hosszú évek óta a profik között húzza a gázt. Kori pályafutása alatt szinte minden volt, csak akasztott ember nem, SuperEnduro elsőévesként pedig rögtön elnyerte az “Év újonca” díjat, és azóta is rendre leteszi a névjegyét a sorozatban.

A trónkövetelő korosztályt erősíti a hazai enduro sport egyik legismertebb ridere, Zsigovits Norbert, aki a Junior kategóriában folyamatos döntős eredményekre képes, valamint Holló Bence, aki a nemzeti kategóriában küzd meg rendszeresen Európa legjobbjaival.

Budapesten láthatjuk majd a regnáló világbajnok Colton Haaker-t (USA), akit a legnagyobb ellenfelei valószínűleg kőkeményen megszorongatnak majd. Billy Bolt(GB), Johny Walker (GB), Alfredo Gomez (ES), Mario Roman (ES), Cody Webb(USA) mind-mind hasonló szintet képviselnek a világbajnokkal.

Érdemes tehát beírni a naptárba 2019. február 9-et, hiszen ezúttal már nem kell keseregni az offseason hányattatásai miatt – épp ellenkezőleg, télvíz idején sem maradunk benzingőz és adrenalin nélkül! Találkozzunk február 9-én este 18h-kor a Papp László Sportarénában! Információ és jegyvásárlás ITT

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..