INTERJÚK NIGHTSHIFT

Vajon megkoronázzák idén a minimal királyát?

Zareh Kan neve nyilván ismerős minden minimal rajongónak. Az igen nagy népszerűségnek örvendő, új generációs lemezlovas megérdemelt hírnévre tett szert az elmúlt évek során. Idén pedig nagy mérföldkő állhat előtte, ugyanis a szakma elismeréseként őt is jelölte a Ballantines Music Awards – Év Felfedezettje és Év Producere kategóriában is, melyet óriási megtiszteltetésnek gondol kedvencünk.

A minimal egyik hazai ikonjaként egyébként olyan nívós rendezvények állandó fellépőjét tisztelhetjük személyében, mint az INSOMNIA, a TRIPPY CAT vagy a MINIMAL MADNESS. 2017-ben amellett, hogy a klub életet pezsdítette dallamaival, több fesztiválon is diktálta az ütemet a szórakozni vágyóknak. Utóbbi eseményeken olyan nevekkel szerepelt egy line upban, mint például Droplex, Timmy Trumpet, Vini Vici, Devochka, Sagi Abitbul, Comah és még sorolhatnánk.

Tavaly év elején az Álomszép című, Goldsound- al készített közös szerzeménye költözött a lelkünkbe, mely azóta is töretlenül szerepel a top klubslágerek közt. Az év második felében pedig megjelent hivatalos mixe Erős Vs. Spigiboy – Valami Véget Ért című topslágerére, melyet a Sunshine State formációval készített. 2017 fináléjaként pedig kijött szerzői albuma a Beatporton, mely azonnali belépőként a minimal albumok listáján az 50. helyen nyitott, méghozzá világ szinten.

Egy ilyen eredményes év után nem is kérdés, hogy komoly esélyekkel indul a szakma éves legnagyobb hazai díjáért. Sikeréről egy kicsit faggattuk is Zareh Kant a kedvetekért.

Szerinted mi ragadta meg a leginkább a közönséget az Álomszépben?
Úgy gondolom, mindenképpen mérvadó, hogy magyar nyelvű dalról van szó, így könnyebben el tud juti a dal mondanivalója a célközönséghez és nem kell fejtegetni, miről szól, hanem egyszerűen csak oda kell rá figyelni. Másod sorban Goldsound remek énekhangja – amit rengetegen imádnak – kellőképpen illeszkedik a dal hangszínéhez és mondanivalójához, azt gondolom, senki sem énekelhette volna el nála jobban.

Mit érzel, amikor a pultban állsz és látod, ahogy az első hang után felismerik a mixed, felsikítanak és teljes átéléssel éneklik a vokális részeket a fiatalok?
Nagyon különleges érzés számomra, minden egyes alkalommal elcsodálkozom, hogy milyen odaadással és átéléssel tudnak bulizni a mai fiatalok. Egyszóval felemelő érzés számomra, amikor látom a közönségen, hogy élvezik azt, amit hallanak és csinálok.

Melyik munkádra vagy a legbüszkébb?
Minden munkámnak meg van a külön története és a maga kis születésének az útja, mindegyiket szeretem, még azokat a kezdetleges valamiket is, amiket 6 éve póbáltam, 0 zenei ismerettel összepakolni, úgymond “tákolni” minden külső segítség nélkül. De ha mindenképp választanom kellene, akkor néhányat természetesen ki tudok emelni, ilyen például az Álomszép, a Bánat Utca, a New Level Empire – Belédfulladnék című dalra készített átdolgozásom, a Valami Véget Ért, az Inside, a Hello … és a nemrég napvilágot látott hivatalos remixem Droplex és Corner – egyik leghíresebb dalára a Wealth and Power-re.

Januárban nem csak itthon, de Bulgáriában és Ausztriában is együtt bulizhatunk kedvencünkkel, akinek azt hiszem kijelenthetjük, hogy mind együtt szorítunk, hogy elérje 2018-as álmát és elnyerje a szakma kiválóságait megillető díjak valamelyikét. Az ő sorsa a szakma dötése alapján dől el, azonban szavazhattok további kedvenceitekre a www.bma.hu oldalon.

#zarehkan #zarehkan2018 #kaszálás

Hozzászólás írása