EFOTT 2015 Efott interjú

Vajon mit csinál a Halott Pénz egy 10 000 fős koncert után – Járai Márkkal és Prifer Barnabással beszélgettünk az EFOTT-on

Írta Fly Nagy

Az elmúlt időben óriási népszerűségre tett szert a Halott Pénz együttese. A múlt hónapban, a Budapest Park-ban 10 000 ember előtt léphettek fel. Múlt hét pénteken pedig a velencei EFOTT fesztiválon találkoztunk velük, ahol Járai Márkkal és Prifer Barnabással beszélgettünk.

Hihetetlenül nagy népszerűségre tettetek szert az utóbbi időben. Mi a sikereitek titka?

NévtelenBarnabás: Lehet, hogy ez kívülről úgy érzékelhető, hogy elég gyorsan jött a siker, de azért ezen mi már nagyon régóta keményen dolgoztunk. A Halott Pénz zenekari formában eleve mindössze két éve létezik, előtte Dávidnak volt ez a szóló művészneve. A siker pedig a  3. albumnál jött el. Szóval hosszú út vezetett idáig.

Márk: Talán az zenekari formáció és az élőzene az, ami valamilyen szinten elősegítette a sikert, hogy többen felfigyeljenek ránk. A zenekar minden tagja azt vallja, hogy egy koncert az élőzenéről szóljon. Ez adja az egésznek a dinamikáját. Az utóbbi időben azt veszem észre, hogy a közönség egyre inkább szeret koncertekre járni. Rengeteg zenekarnak egyre több sold out koncertje van amiről régen szinte alig lehetett hallani. Természetesen emellett a számok írása is nagyon fontos, amiben Dávid pedig nagyon jó.

Mit szerettek jobban a nagyobb volumenű fesztivál fellépéseket, vagy pedig a kisebb intimebb bulikat?

Barnabás: Igazából mindkettőnek meg van a varázsa, mindkettő másért szerethető, egy fesztiválon hihetetlen energiát kapunk a közönségtől, de ha belegondolok, hogy van amikor egymás után kétszer megtöltünk egy 400 fős termet, az pont ugyanennyire király.

halott2

Márk: A zenekar életét egy évben két fő időszak határozza meg: a klub szezon, illetve a fesztivál szezon. Mindkettő nagyon fontos és én úgy érzem, hogy a klub szezon alatt szerezzük meg és építjük fel azt a rajongótábort, akik nyáron eljönnek a szabadtéri eseményekre is megnézni minket. A klubokban sokkal családiasabb a környezet, megismerjük a klubtulajt a biztonsági személyzetet és általában maradunk bulizni koncert után.

A múlt hónapban a Budapest Park-ban 10 000 ember előtt zenélhettetek. Számítottatok erre?

Barnabás: Hát azt kell, hogy mondjam, hogy reménykedtünk, mert a zenekarnak van most egy elég erősen felfelé ívelő pályája. Tavaly ősszel az Akvárium-ot megtöltöttük ami 1200 főt jelent, idén tavasszal már két hónappal előre elfogytak a jegyek, de ez még mindig csak kb a tizede annak, ami a Parkban fogadott minket.

Márk: A Facebook visszaigazolásokból és a jegyeladásokból már lehetett sejteni, hogy nagyot fog szólni ez a koncert, de természetesen egyáltalán nem vehettük biztosra, főleg a facebook ‘going’- ok száma alapján. Szóval 10 000 fővel a Parkban együtt bulizni, elképesztő volt. Szeptember 23-án lesz a következő Parkos koncertünk, és reméljük, hogy most kiírhatjuk az eseményre hogy “Sold Out”.

A koncert után maradtok még bulizni itt az EFOTT-on vagy pedig mennetek kell tovább?

Barnabás: A csapat egyik fele hazamegy Pécsre, van akinek otthon még van dolga, amit a holnapi nap előtt el kell intéznie, mivel holnap egy másik fesztiválon lépünk fel. Én viszont biztos, hogy maradok még bulizni mert vannak lent ismerőseim, és az EFOTT pedig egy elég jó fesztivál.

Márk: Igen egy kicsit logisztikázni kell, hogy felmenjünk-e Pestre előbb, majd onnan tovább a holnapi fellépésre, nem tudom még hogy lesz, de biztos, hogy maradunk még mert az EFOTT-ot nagyon szeretjük, aztán hogy ki az aki lent is alszik az majd hajnalban derül ki…

 

 

Hozzászólás írása