Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
EgyébFlyerz SelectionTrend & Beauty

Védelem a hölgyek számára!

borítókép védelem hölgyek számára

Tegyük a kezünket a szívünkre! Ha valaki megkérdezné tőlünk, mi jut eszünkbe a munkavédelmi ruházatról, legtöbbünk lelki szemei előtt az útkarbantartásokon vagy építkezéseken dolgozó férfiak jelennek meg, akik egyszerű szürke vagy narancssárga kezeslábasukban, munkavédelmi sisakjukban kemény fizikai munkát végeznek. Azonban, ha jobban belegondolunk, számtalan szakmát és munkafolyamatot fel lehet sorolni, amelyekben a hölgyek állnak helyt nap mint nap, és amelyekben szintén elengedhetetlen a megfelelő munka-, illetve munkavédelmi ruha viselése.

Való igaz, hogy korábban a gyártók nem fektettek túl nagy hangsúlyt arra, hogy egy nő a munkaruha hordása közben is hangsúlyozhassa saját egyéniségét és nőiességét. Ahol a hölgyeknek is kötelezően előírták a formaruha viselését, ott leginkább a praktikus, kissé férfias vonalú munkaruhák érvényesültek.

Munkaruhában is nőiesen?   

Ahogy az élet szinte minden területén, úgy a munkavédelmi ruhák piacán is egyre erősebbé vált az az igény, hogy a gyártók megfeleljenek a legkülönbözőbb elvárásoknak. Szó szerint és átvitt értelemben is egyre személyre szabottabb kínálattal kell előállni. A munkaruháknak igazodniuk kell az eltérő munkavégzések, feladatok támasztotta egyedi igények mellett, a különböző munkahelyi környezethez és az egyes időjárási viszonyokhoz is. Egyre inkább teret hódított az a szempont is, hogy a nemi különbségekből fakadó kívánalmakra is hangsúlyt helyezzenek a tervezők.

A munkaruha gyártók gyorsan felismerték ezeket az elvárásokat, és reagáltak is rájuk. Ma már a komolyabb cégek olyan termékekkel vannak jelen a piacon, amelyek azon túl, hogy kiváló minőségűek és elnyűhetetlenek, divatosak és nem utolsó sorban egyediek is. Az igazán profi vállalatok természetesen a hölgyeknek is kínálnak alternatívát, amennyiben munkaruhára, formaruhára vagy védőöltözetre van szükségük. A tervezők nemcsak az egyre szélesedő színvilágot vezették be, de nagy figyelmet fordítanak arra is, hogy előfordulhatnak olyan munkaköri vagy anatómiai különbségekből fakadó eltérések, ami miatt egyedi kialakítású, kifejezetten nőies munkaruházatra van szüksége a hölgyeknek.  A munkaruháknál kifejezetten a női vonalakra illeszkedő szabást is alkalmaznak, beleértve például a cipzárak, gombok elhelyezését. A hölgyeknek tervezett munkaruhák magukon hordozzák az aktuális divat trendek jegyeit, amit a kényelem, a finom és rugalmas anyagok használata, valamint az alakot hangsúlyozó szabás egyaránt jellemez. Egy valamiben nem kötnek kompromisszumot a gyártók, ez pedig a munkaruhák minősége és tartóssága. A női munkaruháknak is szabványelőírásoknak kell megfelelniük, amelyek garantálják, hogy a gyártók épp olyan strapabíró és időtálló termékeket állítanak elő a gyengébb nem képviselőinek is, mint amilyen minőség a jelenkor férfi munkaruházatát fémjelzi.

Forrás: munkavedelemplusz.hu

 A jó munkavédelmi ruha társ a hétköznapokban is

Az igazán igényes munkaruhák tehát egyszerre ötvözik a tartósságot, a legújabb divatirányzatok jellemző vonásait és természetesen a férfiak és a nők egyedi elvárásait is. A gyártók úgy tervezik és alakítják azokat, hogy bírják a folyamatos munkával járó megpróbáltatásokat, de emellett bátran lehessen utcai viseletként vagy otthoni munkavégzéshez, szabadidős tevékenységekhez is viselni őket. Érdemes a munkaruhák  kínálatát böngésznünk akkor is, ha kiránduláshoz, vagy a gyerekekkel való közös sétához, játékhoz keressünk kényelmes, praktikus, megbízható és mégis stílusos öltözetet is magunknak.

 

Forrás: munkavedelemplusz.hu

A kert körüli elfoglaltságokban kényelmes viseletet nyújthat például egy nőies kantáros nadrág, de nagy hasznát vehetjük egy elnyűhetetlen munkavédelmi kesztyűnek is. Érdemes a munkavédelmi ruhát gyártó cégek termékei közül válogatnunk akkor is, ha kifejezetten olyan sport- és szabadidő ruházatot keresünk, amelyek védelmet nyújtanak az extrém időjárási tényezők ellen. Egy formatervezett, minden igényt kielégítő, mégis nőies sportcipő vagy bakancs éppúgy megtalálható a palettán, mint egy megbízható, karcsúsított mellény vagy soft-shell dzseki. Jó szolgálatot tehetnek a megfázásra érzékenyebb hölgyeknek ezek a termékek a téli hidegben is, hiszen kialakításukkor különös figyelmet fordítanak a megfelelő szélzárásra és vízlepergető hatásra. Ezek mellett úgy rendelkeznek kiváló melegtartó képességgel, hogy nem akadályoznak a szabad mozgásban. A fáradhatatlan gyerkőcöket elnézve pedig ez is egy fontos szempont lehet a választásnál.

 

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..