BUDAPEST FLYBUZZ FLYSTYLE FLYSTYLE HELYEK Kiemelt MAGAZIN PROGRAMAJÁNLÓ Programajánló SZÉPSÉG

WAMP design vásár / Design Hét Budapest 2018 – Küldetésünk a design

A WAMP októberben visszatér a Millenárisra, és az idén 15 éves Design Hét Budapest programjaként kezdi meg az őszi-téli szezonját. Ezen az alkalmon a vásár elsősorban a designerek közötti együttműködésekre, közös kollekciókra, tervezőpárosokra és alkotócsoportokra fókuszál oktatási- és szakmai szervezetek bevonásával. 

Együtt sokszor könnyebb mint egyedül, ez pedig a kreatív iparágakban még inkább érvényes. Az októberi WAMP-on a Design Hét Budapest keretében most több olyan kollekciót és közös projektet is megismerhettek, amelynek létrehozásában két vagy akár több designer is közreműködött.

A Camou és a Katagami Kokeshi közös ruhakollekciója az őszi szezon egyik legizgalmasabb együttműködése volt, amelyben Tóth-Vásárhelyi Réka iparművész kokeshi babái Fehér Beatrix divattervező öltözékeinek színes, játékos mintájaként köszöntek vissza.

Az októberi WAMP-on debütál Szerencsés Gabó és Jakócs Zsanett, az Inventino tervezőjének közös ékszerkollekciója is, melyre az organikus formák és a nőies elegancia egyaránt jellemző. Zsanett fülbevalói és Gabó nyakékei tökéletes párost alkotnak, együtt vagy külön-külön is hordhatók, és bármely alkalomhoz passzolnak.

Az újrahasznosítás jegyében jött létre a limitált-szériás RINATO ’18 kollekció, amely a Rulied by casa d’oro ékszereit a Polka Dog táskáit ötvözi. A kiegészítők a táskák gyártása során visszamaradt anyagból készültek, amelyek így mind színben mind anyagban harmonizálnak egymással.

A White Lemon – Smartwear for Women letisztult vonalú ruhái remek alapot adnak a Kontur Fashion díszes, kézzel készített, finoman kimunkált bőrékszereihez, táskáihoz. Szettjeik összhangban állnak, mind alapanyagukat, mind színvilágukat tekintve. Kettejük munkái fotózásokon, divatbemutatókon, és belvárosi bemutatótermükben is együtt jelennek meg, közös szettjeiket az októberi WAMP-on is megtaláljátok.

Ezen a vásáron a közös kollekciók mellett két művészeti iskola is bemutatkozik. A Krea Kortárs Művészeti Iskola tervezőgrafikus hallgatóinak munkáiból láthattok egy kiállítást, amelyben a WAMP korábbi plakátjaiból is lesz egy összeállítás. 

A Mod’Art International Hungary divattervező diákjai is részt vesznek a vásáron egy izgalmas installáció keretében. Az iskola a francia Mod’Art iskolahálózat magyar tagozata, amely Párizs élvonalbeli divatiskolájának tananyagát tanítja a divatipari alapoktól a luxusiparig.

A Hónap tervezője októberben Gyulai Natália

Októberben Gyulai Natália divattervező a Hónap tervezője. A NATI 100% Pure Idea alkotója mindig is desiner szeretett volna lenni, hazai tanulmányaival párhuzamosan Helsinkiben is tanult és már az egyetemi évek alatt számos nemzetközi versenyen ért el sikereket. A NATI100%PUREIDEA márkát rögtön a Magyar Iparművészeti Egyetem(MOME) elvégzésének évében, 2000-ben alapította, azóta folyamatosan tervez egyedi női finomkollekciókat. Tervezőművészként számos elismerést és díjat tudhat magáénak, többek között elnyerte 2015-ben az Év Textilművésze Díjat is.

Találkozzunk október 21-én a Millenárison!

További információ: www.wamp.hu

A Facebook esemény linkje:

https://www.facebook.com/events/916232008573995/

 

Hozzászólás írása