Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz SelectionMAGAZIN

West Werk Studio – néha templom, néha parti helyszín, de leginkább stúdió, ahol akár Cate Blanchett- be is bármikor belefuthatsz Budapest belvárosától mindössze 20 percre

Screen Shot 2019-02-25 at 14.11.38
Kevesen tudják, a betérők közül, hogy a West Werk Studio budafoki loftja, templomszerű, boltíves mennyezetével, eredetileg magtár volt. A figyelmes szem észre veheti a felújított klinker homlokzaton megbújó rozsdás gabonacsúszdát. Az egykori Haggenmacher sörgyár 1867 -es alapítása óta sokféle funkciót ellátó épület 2017 -es tulajdonosváltás után is bizonyította sokrétű hasznosíthatóságát : film – és fotóstúdió, rendezvény- és partihelyszín, ha kell templom, ha kell menő lakás vagy épp kiállítótér. Ezt nem csak a tulajdonosok rugalmassága teszi lehetővé, hanem az is, hogy egyikük kifejezetten díszletépítéssel, filmes berendezéssel foglalkozik. Az inspiráló, karakteres belső tér, az elszeparált, zöld környezet valóban beindítja az emberek fantáziáját: itt forgatták a Tóth János c. filmsorozat templomi jeleneteit, számos reklámot, de dolgozott itt Somorjai Enikő balerina,  Epres Panni modell és az Oscar – díjas Cate Blanchett is, hogy csak néhány referenciát említsünk.
Maga a nettó munkatér nem túl nagy, de a maga 11×21 méterével nem is kicsi, a teljes alapterület pedig 330 nm. Ehhez adódik még hozzá a 100 nm-es galéria és a bejárati rész is, ahol a házigazda hátborzongató „fogászati rendelője” kapott helyet. A jelenlegi léptékekkel 100-130 fős rendezvényeket tud kiszolgálni, azonban jó idő esetén az épület előtt elterülő ősfás park is „munkára fogható”, akár több száz főig bővítve a lehetőségeket. És ha már a bővítésről esik szó, időközben az épület, – jelenleg raktárként funkcionáló – alsó szintje is megvételre került, mely egy éven belül újabb 200 nm -rel növeli majd a használható teret. A tervek szerint az alsó részen egy kisebb, 100 nm -es stúdiótér és egyéb kiszolgálóhelyiségek, mint öltöző, sminkszoba és tárgyaló kapnak helyet.
A West Werk tehát nem csak egy hagyományos értelemben vett stúdió, hanem a belvárostól alig 20 percre, intim, zöld környezetben fekvő, igazán sokoldalú komplexum. Az egykori sörgyár sokáig méltatlanul elhanyagolt épületei között lassan egy új „művésznegyed” kezd kibontakozni, mely vonzza a csodabogarakat. A szomszédos épületekben alakították ki az Art Quarter budapesti központját, de a telepen dolgozik szobrász, egyedi kerékpárokat építő műhely, kárpitos és csokimanufaktúra is.
Az ingyenes parkolóval, számos BKV vonallal közvetlenül elérhető helyen fekszik.
Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..