Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
NIGHTSHIFT

Yamina: Egy-egy megható pillanatban simán elsírom magam egy party-ban is

Screen Shot 2019-02-19 at 14.07.58

Hogy is volt ez, miért nem akartál leülni nemrég egy díjátadón? Hogy hamar ki tudj rohanni, mert úgysem nyersz?

-Amikor meghallottam, hogy nincs top 3 a közöségszavazat kategóriában csak egy nyertes van, akkor egy picit berezeltem… Azt hirdettem a követőimnek (https://www.facebook.com/yaminadj/), hogy nekem a top 3 a cél hiszen, ha nem nyerem meg, akkor is bent vagyok és az nekem elég. Ráadásul az volt a pletyka, hogy ha nyersz, akkor még előtte délután felhívnak, engem pedig senki nem keresett.  Ennek ellenére nem pontosak az infóid, mert én leültem az első sorba, csak az én kategóriám előtt éreztem úgy, hogy én nem bírom ezt a feszültséget…

Ne mondd nekem, hogy ennyire nem bírod a stresszt? Egy fellépés is stresszes dolog és mégsem menekülsz el

Igen, némileg igazad van, de azért az inkább egy drukk. Ott tudom, hogy rajtam múlik a dolog, de egy díjátadón… valljuk be, tehetetlen vagy.

De megnyerted… te lettél a közönség szavazatok alapján a legjobb mainstream dj… Ezek szerint két Yamina van? Van az a kicsit parázós lány és van egy, akit a videókon vagy a bulikban látunk? Nem bír leállni, bulizik, táncol, aki hamm bekapja a világot?

Hehe, nem nincs két Yamina. Egyszerűen csak, amit egy szett közben látnak belőlem, azt megelőzi egy ilyen drukk-szakasz.

Bocsánat, de akkor még mindig azt gondolom, hogy akkor máshogy, de mégis két Yamina van. Egyik az unalomig elcsépelt módon “energianyuszibombának” nevezett pörgős csaj, és közben pedig azt gondolom, hogy az évek során ezt azért már kinőtted és túlhaladtad.

Kihagytad az első jelzőből a cukisággyárból elmenekült részt…, de ebben az esetben sincs két Yamina, csak a korai jelzők mellé úgy érzem mostanra azért halmozódott még szakmai tudás és tapasztalat. Szerencsémre nem csak én érzem így, a szakmából is folyamatosan érkeznek a visszajelzések, hogy igen egyre professzionálisabbak tudnak lenni a produkcióim.

Videó:

Közzétette: Yamina – 2019. február 7., csütörtök

Elmeséled nagyvonalakban, hogy honnan indultál?

Öt éve kezdődött az egész. Győrben van egy szuper klub a Vertigo / Mundo, ennek a vezetői ismertek már régebben és tudták, hogy mennyire szeretem és ismerem is a zenéket. Szerettek volna egy női dj-t kinevelni, így elkezdtem náluk megtanulni a dolgokat. Teljesen el voltam ájulva és borzasztóan tetszett az ötlet, persze nem is sejtettem, hogy mennyi tanulással jár ez. Februárban kezdtük el és júniusban már bele is dobtak a mélyvízbe, mert a Mundóban kellett ezer ember előtt játszanom. Az azért húzós volt. Én azt gondoltam, hogy oké, oké majd évekig tanulgatom a dolgot erre egyszer csak ott álltam, hogy akkor gyerünk…

Oké, de ezek szerint bevált, hiszen jelenleg már nem csak Győrben játszol…

Fél év volt, amire elkezdtek Győrön kívülre is elhívogatni ide-oda.

Mikor szerelmesedtél bele teljesen a szakmába?

Már az elején meg volt a dolog… imádtam, hogy én indítom a zenét és hallom, hogy ezt én csinálom. Egy évvel később jelentkeztem egy dj-versenyre is. Először csak egy mixet kellett elküldeni nekik… aztán a nem tudom mennyi ezerből bekerült az első négy közé, akiknek élőben is meg kellett mutatniuk a pesti Akváriumban, hogy mit tudnak.

Mennyire izgultál?

Huh elképesztően, nem sokkal előtte ráadásul el is törtem a lábam, így gipszben mentem a versenyre…

Ez az a drukk, amit korábban említettél?

Igen. Bár az évek során sokat változott a dolog, de továbbra is olyan vagyok, hogy akár már egy adott buli reggelén érezhető rajtam ez a rezgés. Annyiban változott, hogy ez elején még attól is féltem, hogy nem elég jó a technikai tudásom. Ez mostanra persze elmúlt, de ez az egész napos drukk megmaradt. Szerencsémre úgy vagyok programozva, hogy a bulin elképesztően jól tudok fókuszálni arra, hogy mi a dolgom. Azt vallom, hogy a technikának pont annyira tökéletesnek kell lennie, mint magának a show-nak (https://www.instagram.com/djyamina).

Épp egy olyan délelőttön beszélgetünk, amikor hajnalig játszottál és ma is lesz két bulid. Nekem az volt felírva kérdésnek, hogy mi lehet a legnehezebb ebben a munkában, de azt hiszem, nem tévedek nagyot, ha ez köztük lesz…

Most mit mondjak? Ez vele jár, persze fizikailag és szellemileg is fárasztó, de ez ilyen. Erre fel voltam készülve… Azért azt ne felejtsd el, hogy az egész nekem nagyon hirtelen jött. Elég gyorsan történtek a dolgok az elmúlt öt évben. Az első bulik után gyorsan szaporodtak a lehetőségek, a dj-verseny győzelem, a MusicFm és most ez a közöségdíj is. Ahogy nő az ismertség azzal együtt jár, hogy lelkileg helyt kell állni. Nagyon nehéz az elején megtanulni, kezelni az ismertséget. Ez furcsa helyzet… Elmész játszani valahova és jön csomó idegen ember, aki ismer és elképesztően örül neked. Amellett, hogy ez egy csodálatos érzés azért eléggé meg tudja borítani az embert lelkileg. Nekem is kemény munka volt megtanulni, hogy ezt a helyén tudjam kezelni. Az utazás része azonban továbbra is kemény dolog, aki nem ebben él az nem tudja, hogy mennyire fárasztó naponta ennyit menni. Simán van, hogy 3 órát utazom egy helyszínre, amikor ott végeztem, akkor még kettőt egy másikra és onnan még a végén haza. Ráadásul azért én eléggé végigpörgöm a bulikat.

Milyen, amikor pihensz?

Nehéz azt mondani, hogy ez nagyon külön válna a két dolog. A fellépések között is sokat készülök és tanulok: videókat nézek, új zenéket hallgatok, válogatok… Például amikor épp a kocsiban hallgattam a Status Quo – In the army now-ját egyszer csak beakadt, hogy „úúúristen ez olyan, mintha azt énekelné: Yamina”, be is vettem a szettbe, azóta mindig ez az utolsó dal, eléggé imádják. Emellett próbálok azért lazítani is. Ilyenkor csak játszom a kutyával, pihenek, sőt már-már azt is mondhatom, hogy a takarítás is képes relaxálni.  Imádok pszichológiai könyveket is olvasni, megnyugtatnak.

Ha azt kérném tőled, hogy mondj olyan zenéket/előadókat, amelyek nem tartoznak a party-kon játszott stílusodhoz, de mégis fontosak számodra, akkor mi lenne a válasz?

Rengeteg ilyen van, de Justin Timberlake már régi kedvenc. Igaz egész fiatalon szerettem még meg és ezért is könnyű rá lazítani. Imádom Erykah Badut is, az az igazi chilles zene, amikor csak ülsz a kádban, égnek a gyertyák….

Visszaugorva a party-kra. Tudsz olyan emlékezetes pillanatot mondani nekem, amikor azt érezted, hogy most ezt nagyon eltaláltad?

Rengeteg ilyen van. Elég érzékeny típus vagyok, egyik pillanatban simán felpattanok a pultra táncolni, de amikor történik valami megható, akkor simán el is pityeredem rajta, hogy mennyire szép. Elképesztő, amikor látom, hogy mindenki átveszi a hangulatom és mutatják az ipszilonokat a kezükkel (Y = Yamina).

Úgy tűnik, mintha egész jól „megfejtetted” volna magad az utóbbi időben. Tudatosnak tűnik, ahogy felkészülsz egy bulira és nem csak a zenékkel foglalkozol, hanem a show-val és a közösségi felületeken való megjelenéssel, marketinggel is.

Ezt meg kellett tanulnom és élvezem is. Nagyon jó érzés, amikor látod, hogy a zenéd mellett a közösségi megjelenéseid is jól működnek. Ráadásul épp most kezdtem el dolgozni a Gold Record (www.goldrecord.hu) kiadóval, ahol most mindehhez kapok extra segítséget is.

Booking: Borbély Gulya
Telefonszám : 06 20 228 7767
Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..