Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
mexico - 2014 - Dream Festival

Ki vagy mi az a Tinkara?

– Egy balkáni női név.

Kösz, szép oltás. Nem tűnsz annak a kifejezetten balkán népi kultrúra kutatónak… van egy ilyen hobbid, a dj-zés mellett?

-Nem persze, hogy nem vagyok az. Egy bolgár szervező csapat hívott meg játszani még két éve Várnába és egy évvel később Szófiába, egyszerűen beleszerettem az ottani bulikba. Nagyon megtetszett ez a fúzió. Elvarázsoltak a dallamok és persze az emberek, elképesztően közvetlenek, lélekből csinálnak mindent: elképesztően tudnak szeretni. Nagyon jól éreztem magam ezeken a bulikon, ahogy hazajöttem, neki is álltam elkészíteni a Tinkarát.

Tinkara:

Ez akkor egy „köszönöm-dal” az ottani haveroknak és hangulatoknak?

-Simán hívhatjuk memo-dalnak igen. Egy szép emlék, amivel most ráadásul céljaim vannak.

Ez azt jelenti, hogy most zárul le a stílusváltásod, amivel népszerűbb, a nagyközönségnek fogyasztható dalok irányába mozdultál el? Jól sejtem, hogy indul egy Tinkara-turné?

Igen, de nem pusztán arról van szó, hogy elneveztük valahogy a bulisorozatot. Szeretném, hogy az itteni közönség is átélje ezt a közösségi hangulatot, amit ebben és a többi hasonló dalban megpróbálok átadni. Nyomokban persze most is lehet ilyet érezni a hazai partykon, de szerintem most sokat fogunk rajta még dobni és eléggé élvezni fogja mindenki. Még friss a dal, de legutóbbi fellépéseimen kiderült, hogy átmegy az „üzenete”. Azt gondolom, hogy az új szettjeim bármelyik nagy fesztiválon megállják már a helyüket.

Ez egyelőre borzasztóan tudatosnak tűnik, mindig ilyen voltál?

Mostanra talán már mondhatjuk, hogy tudatos. Gyerekként nem volt könnyű dolgom Jászberényben.  Szülők válása után anyukám „új életéből” inkább kimenekítettek a nagyszüleim, ők neveltek fel. Aztán valamikor a vendéglátósuli vége felé egy haver elvitt magával, amikor dj-zett valahol és beleszerelmesedtem a dologba. Szépen elkezdtem lépésről-lépésre és egyre inkább éreztem, hogy megtalálom magam.

Oké, de ebből még nem lesz zenei karrier…

Mondjuk azt, hogy igyekeztem észrevenni a lehetőségeket és kihasználni azokat. Készítettem zenét, elküldtem mindenfelé a neten, ismerkedtem más előadókkal…, igazából mindenhol próbálkoztam..

Kellemesen szerény kifejezés, hogy „próbálkoztam”, de nyugodtan elmondhatod, hogy ezek konkrét sikerek voltak… Külföldi kiadók szerződtettek, alig 18 évesen Mexikóba mentél pénzért játszani…

-Szerencsém volt.

Ne haragudj, de az nem szerencse, hogy írsz az akkor hypermenőnek számító MightyB-nek és David Temessinek, akik naponta feltehetőleg százával kapták a kezdő producerektől a zenéket és meghallgatják és azt mondják, hogy tök jó és még ellátnak néhány tanáccsal is.

-Igen, velük jóban lettem és tartottuk a kapcsolatot. Sőt, volt egy időszak, amikor egy lakásban is laktunk Temessivel. Előfordult, hogy feljöttem busszal Jászberényből Pestre itt vártak egy kocsival és elkísértem őket fellépni. De alapvetően tényleg az volt, hogy próbálkoztam mindenhol és szerencsém volt.

Ez kezd egy modern mesére hasonlítani: a jászberényi kissrác, akit a nagyszülei nevelnek, szoba dj lesz, majd egyik pillanatról a másikra bejárja a fél világot, a slágerlisták tetején díszelegnek a dalai…

Kitartó munkával ez a lehetőség más számára is megvan… tehát nincs benne mese. Én mindig is kitartó voltam. Gyerekkét focistának készültem, amikor kiraktak az egyik csapatból, akkor már másnap ott kilincseltem a másiknál. Komolyan vettem a dolgot, de egy idő után kezdtem azt érezni, hogy nekem nem elég. A zenében valóban megtaláltam magam.

Bár kicsit giccsesnek tűnik így leírva, de azt akarod mondani, hogy a zenéiddel azt az örömöt akarod megosztani, amit érzel?

Huh, ezt így tényleg nagyon nehéz. Inkább azt mondanám, hogy szeretném, ha a szettjeim nem csak sima bulik lennének, ahova eljön valaki és topog egy kicsit mert épp nincs más. Szeretném, ha egy jobban érezné magát, mint máshol. Szeretném, ha egy kicsit több lenne az idő, amit együtt töltünk a zenével. Szeretném, ha olyat élnénk át együtt a közönséghez, ami máshol nem történik.

Magyarországi bulik: számtalan

Külföldi fellépések: Németország, Franciaország, Spanyolország, Svájc, Bulgária, Mexikó

Szerepelt már egy lineupban olyan nagy nevek mellett mint Umek , Carlo Lio , Boris Brejcha , Timmy Trumpet , Headhunterz , Will Sparks , Marika Rossa , Droplex , és még sorolhatnánk.

2010 óta ír saját zenéket , ezalatt több mint 600 megjelenéssel büszkélkedhet a legnagyobb zeneletöltő portálon a Beatporton. Trackjei többször is bekerültek valamint előkelő helyezéseket értek el a toplistákon. Ilyen pl a 2012 ben kiadott Back And Forth szerzemény ami stílusában a legjobb 100 közt tanyázott majdnem fél évig ^ Beatport Minimal Top 16^ Worldwide^ egyébként ezt egy szintén magyar producer és dj kollégájával Corner el szerzett közösen akivel a mai napig is dolgoznak együtt.

2012 – Beatport Minimal Top 16 ^Zareh Kan & Corner – Back And Forth^ – Killing Machine Records 2012 – Beatport Minimal Top 24 ^Zareh Kan -Reflections^ Massive Duck Records 2013 – Beatport Minimal Top 40 ^Zareh Kan -Tekken^ Bosphorus Underground Recordings ( Ahmet Sendil Kiadója) 2014 – Beatport Minimal Top 55 ^Zareh Kan – Resident Evil^ 2016 – Beatport Minimal Top 100 album release 5. Hely ! Zareh Kan – Welcome To The Hell

-2016-ban egy Beatport Minimal Top 5 album release a világon

2 milliós youtube megtekintés

Jelenlegi kiadó és booking: Gold Record https://www.goldrecord.hu/

https://www.facebook.com/zarehkanofficial/

 

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..