FLYERZ REVIEW

10 IDILLI EURÓPAI ÚTI CÉL NEM CSAK NYÁRRA

Screen Shot 2019-09-02 at 8.10.12

Nem kell messzire menned, sőt még felkapott úti célt sem kell választanod ahhoz, hogy gyönyörű helyen pihenhesd ki magad.

Fedezd fel a hallstatti Csontház koponyáinak titkát, hajókázz Brugge csatornáin, juss át a Bledi-tó közepén álló szigetre plentával, vagy barangolj Rothenberg mesebeli házikói között. Galériánkban olyan idilli európai városokat hoztunk el, amiknek mindenképpen ott a helyük a bakancslistádon.

Hallstatt, Ausztria 

Békés és idilli kikapcsolódásra vágysz közel a természethez egy barátságos településen? Hallstattban nem fogsz csalódni. Alpesi házait északkeletről tó, nyugatról hegyek határolják. Legnépszerűbb látnivalója a hallstatti gótikus templom, amit Csontháznak is neveznek az itt található több mint 2000 megfestett koponya miatt.

Brugge, Belgium 

Ez a bűbájos belga város üzletek, piacok, éttermek és történelmi látnivaló színkavalkádjával vár. A városnézés legjobb módja, ha felülsz egy hajóra, ami Brugge csatornáin visz körbe a különleges épületek között.

Bled, Szlovénia Blednek ott a helye a bakancslistádon! Budapestről mindössze 5 órányi autózással érheted el a Bledi-tó köré épült, erdővel körülvett várost. Kis szigetét plentával (azaz a helyi csónakkal) közelítheted meg, meglátogathatod a 11. századi várát, és kirándulhatsz a közelben található Vintgar-szurdokban.

Albarracín, Spanyolország Spanyolországot nem csak a tengerparti Barcelona vagy a nyüzsgő Madrid miatt érdemes célba venni. Albarracín sokáig alulértékelt városka volt, de a turisták lassan kezdik felfedezni az értékeit: a régészeti lelőhelyek nyújtotta történelmi kincseket és a mór építészetet. Rózsaszín épületek, macskaköves utcák és magas kastélyfalak csábítják ide azokat, akik Spanyolország történelme iránt érdeklődnek.

Dubrovnik, Horvátország Dubrovnik az utóbbi időben igen felkapott lett a Trónok harca itt forgatott jelenetei miatt, pedig a vonzereje nem csak ebben rejlik. Az ide látogatók a városnézésen túl kajakozhatnak az óváros körül, sziklát mászhatnak Brgatban, vagy egyszerűen élvezhetik a város szépségét. Kerüld el a tömeget, utazz ősszel Dubrovnikba – ha szerencséd van, még csobbanhatsz is.

Sintra, Portugália A 8. század környékén alapított Sintra a 19. század után lett a portugál királyok székhelye, ennek köszönhetően paloták és kastélyok épültek a Lisszabontól 30 kilométerre található városban. A fordított tölcsérekre emlékeztető tornyairól híres királyi villa és a hegytetőn található Pena Palota, vagyis a királyi család nyári rezidenciája rengeteg turistát vonz, egykor George Byron is megfordult itt. A közeli erdő, a Serra de Sintra pedig a túrázni vágyókat csábítja a városba.

Brassó, Románia Brassó történelmi jelentőségű város, ugyanis egykor itt kereskedelmi útvonal futott át, ami az Oszmán Birodalmat Nyugat-Európával kötötte össze. Nevezetessége a gótikus Fekete templom, ami nevét azután kapta, hogy Antonio Caraffa felgyújtotta a várost, és a füst feketére festette a falait.

Salzburg, Ausztria Salzburg rászolgált a turisták szeretetére. Óvárosát

az UNESCO 1997-ben a világörökség részévé nyilvánította. Sokszor nevezik Mozartstadtnak is, ugyanis a híres zeneszerző itt született, és itt élte le életének több mint a felét. Salzburg legekkel is büszkélkedhet: az övé Ausztria legrégebbi alagútja, Közép-Európa legnagyobb épen maradt középkori katonai építménye és a világ legrégebbi fennmaradt kötélvasútja.

Rothenberg, Németország Rothenberg a meserajongók népszerű úti célja, azt viszont kevesen tudják, hogy a Csipkerózsika világát idéző településen forgatták a hetedik Harry Potter-filmnek azt a jelenetét, amelyben Grindelwald ellopja a bodzapálcát Gregorovitch házából. A település különösen karácsony környékén felkapott hangulatos vásárával, sőt az ünnepnek még egy múzeumot is szenteltek.

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .