FLYERZ REVIEW

10 ital a világ körül, ami a legszebb országokba repít

IMG_2204

Ismeritek azt az érzést, amikor belekóstolsz vagy beleszagolsz valami finomba és egy egészen más helyre repít? Egy ilyesmi utazáson vehettek most részt. Még az öveket sem kell becsatolni!

Brazília – Caipirinha

Ez a koktél van annyira veszélyes, mint a nevében majdnem szereplő piranha. Egyébként semmi köze a halhoz, és cukornád párlat a legfőbb alapanyaga. Gyakorlatilag a dél-amerikai partyfőváros, Rio de Janeiro, ezzel talán az idei olimpia nézőinek legfőbb itala.

Oroszország – Vodka

Nincs annál oroszabb, mint vodka, vodkával. Behűtve, párás pohárban (vagy üvegben). Na jó, talán egy valami, amit egyszer volt szerencsém kipróbálni: egy kis kaviár némi kenyéren, majd vodka, ezután kísérőnek megeszünk egy savanyú uborkát. Jobb, mint bárki képzelné, azt garantálom.

Vietnám – Hotel Saigon

Ez a finom Bombay Sapphire alapú ital uborkás, mentás, tonikos szőnyegen repít minket valami igazán eredeti keleti éjszakába. Kihagyhatatlan utazás, amit repjegy helyett TukTukban tehetsz meg!

IMG_9664

Spanyolország – Sangria

Ezt a finom nyári frissítőt főképp vörösbor és csodás friss gyümölcsök alkotják. Nem bűn megbolondítani egy kis brandyvel. A neve a portugál farmerektől ered, akik a színe alapján a “Sangre” nevet adták neki, ami egyszerűen annyit jelent: vér.

Etiópia – Tej

Gyorsan leszögezném, hogy természetesen köze sincs a magyar jelentéséhez. Ellenben ez egy csodálatos, mézbor jellegű dolog, egy gesho nevű növénnyel fűszerezve. Ha mindez nem lenne elég, ilyen csinos kis üvegben szolgálják fel. Édes íze miatt inkább desszertként fogyasztják.

tej

Kuba – Mojito

Fehér rum, menta, jég, tengerpart, napsütés, karibi zene, gyönyörű lányok… Néhány alapanyag a világ egyik legkirályabb koktéljához. Most, hogy itt a jó idő, ideje is betérni egyre a Tuk Tukba, ahol ezek közül majdnem mindent megtalálsz! 😉

IMG_9678

Magyarország – Pálinka

Hogy is hagyhatnánk ki kis hazánk gyümölcsét? Hát persze, hogy sehogy. Bemutatni talán nem kell, viszont mindig terem új, így a kóstolás azoknak sem árt, akik már jól ismerik. Jó alkalom erre, hogy a TukTukban sokszor kellemes keddi cseppekkel találkozhattok!

12919912_662982397176525_4227192624855118680_n

Mexikó – Tequila

Mindenki ismeri, citrom, só, fahéj, narancs. De mit szóltok, amikor azt halljátok, hogy Mexikóban csak a turisták isszák így? Hiszen az igazi anyaghoz nem kell ilyesmi “öblítés”. A TukTuknál a tequila az El Jimadornál kezdődik, de ha igazi ínyenc vagy, kóstolhatsz Mezcal Leyenda Murcielagot is. Annyit mondok, az valami!

India – Tea

Ez a világ második legnépszerűbb itala a víz után. Ez azért elmond valamit, nem?

IMG_2204
Forrás: tuktukbar.hu

Franciaország – Abszint

A zöld tündért keresik ebben az italban, vagy a múzsát. A legtöbbször azért inkább hatalmas lerészegedést találnak benne az emberek, de tudtátok, hogy régen valóban pszichedelikus drogként ütötte ki például Van Goghot és sok más delikvenst? Nem hiába tiltották be végül sok országban. Na de azóta más időket járunk. Égjen az a kockacukor!

Budapesten is van egy hely, ahol bármi finomat kikevernek neked, de ha tisztán szereted, akkor is megtalálsz minden kedvedre valót. A világ minden sarkáról, de tényleg! Ha megjött a kedved, a Tuk Tuk Bárban a helyed, ahol garanciát vállalnak az italokra. Nem fogsz csalódni. 😉

 

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .