GASZTRO

1700-as évek receptúráinak keveredése a modern, a sörforradalomban divatossá vált, újhullámos sörökkel

kecskeméti-sör

A hazai kézműves sörök és a sörfőzdék erősödésével, a kapcsolódó rendezvények sikerét figyelembe véve, a hazai nedűk egyre nagyobb térnyerését követve elérkezettnek éreztük az időt arra, hogy egy kiadványban vonultassuk fel a hazánkban forgalmazott kézműves sörök és sörfőzdék legjavát, egyesével, részletesen mutatva be azt a 20 vállalkozást, akik ma a legfinomabb habzó nedűket kínálják ebben a műfajban. A március végén megjelenő Kézműves sör TOP 20 – Magyarország legjobb kézműves sörei és sörfőzdéi című újságot kézbe véve ti is megtudhatjátok, kire érdemes odafigyelni ezen a téren kis hazánkban, addig pedig következzenek a kiadványban szereplő sörfőzdék részletes bemutatásai.

Sorozatunk e részében a Kecskeméti Sörmanufaktúra történetét meséljük el nektek.

A kezdetek

A Kecskeméti Sörmanufaktúra 2015-ben alakult és 2016-ban kezdte meg a termelést, azzal a céllal, hogy újraélessze a város sörkészítésének hagyományait, amelyet Petz János mester kezdett meg 1793-ban a Városi Magisztrátus megbízásából. Söreik először 2016 májusában mutatkoztak be.

#k #kecskemeti #sör #beer #brewery #hun #mutimitiszol #mutimitiszol_sör

Kecskeméti Sörmanufaktúra (@kecskemeti.sor) által megosztott bejegyzés,

A manufaktúra söreinek egy része az 1700-as évek végére jellemző receptúrák nyomán készül, másrészt viszont – igazodva a jelenlegi trendekhez – modern, a sörforradalomban divatossá vált, újhullámos söröket is főznek. Emellett pedig fontosnak tartják, hogy legyen cseh típusú, valódi pilzenijük is.

Sörsor

Kecskeméti PILS 12
Klasszikus világos pilzeni sör, amely egy aranysárga, harapós, kemény habú, igazi kesernyés ital, a főzde többi termékéhez hasonlóan szűretlen formában jut el a fogyasztókhoz.

Kecskeméti IPA (India Pale Ale)
Enyhén vöröses, illatos, zamatos, világos ale, amely nem telít el a túlzott malátás ízével, nem száll a fejbe azonnal és nem kell másik sörre váltani a túlzott keserűség miatt sem. Zamatos, illatos, kiegyensúlyozott IPA.

Kecskeméti Dry Stout
Barnás-feketés illatos stout, amelynek ízében az enyhén kávés és gyümölcsös-malátás jegyek dominálnak, óvatosan háttérbe szorítva az aromás komlókat. Könnyed, mégis tartalmas, elegáns sör.

Kecskeméti Málna
Egy gyümölcsös különlegesség, amelynek az ale-ekre a málnára jellemzően vöröses a színe. A valódi málnával történő ászkolás nagyon intenzív gyümölcsaromákat adott hozzá a sörhöz, amelynek a különleges komlózásnak köszönhető citrusos ízét nagyszerűen egészíti ki a gyümölcs.

#michelangelo #beer? #K #beerlovers #ipa #pils #brewery #malts #hops

Kecskeméti Sörmanufaktúra (@kecskemeti.sor) által megosztott bejegyzés,

Kecskeméti Búzasör
Ízében a banán és a szegfűszeg dominál, finom, frissítő, savanykás zamattal társulva. A Hefeweizen kategóriának megfelelően szűretlen, száraz, tipikus ősi búzasör.

Amit semmiképp ne hagyj ki

A főzde zászlós hajója a Pils12, amelyre nagyon büszkék. Úgy gondolják, sikerült olyan sört alkotni, amilyenhez eddig csak Csehországban lehetett hozzájutni, Magyarországon viszont eddig nem.

Hol kapható?

A Kecskeméti Sörmanufaktúra söreit Bács-Kiskun megye fővárosán kívül már megtalálni Budapesten, Szegeden, Hódmezővásárhelyen és Makón is. A 2017-es évben pedig több fesztiválon is találkozhatnak a kecskeméti sörökkel a fogyasztók.

Mire a legbüszkébbek?

A főzde csapata a folyamatos újításokra, a dinamikus fejlődésre és növekedésre a legbüszkébb. „Büszkék vagyunk rá, hogy mi magunk építettük fel az üzemet és olyanra tudtuk alakítani, hogy sikerült megfőzni a kívánt pils típusú sört. Büszkék vagyunk mindenre, amit eddig sikerült elérnünk.” – mondják.

Limited edition beer??? #thelifebetterwithbeer #beerandgrapes #awesomebeer #havetotry #k #hops #malts #kecskeméti #brewery

Kecskeméti Sörmanufaktúra (@kecskemeti.sor) által megosztott bejegyzés,

Tudtad?

A Kecskeméti Sörmanufaktúra főzőmestere és a sörfőzők is mind vadászpilótaként szolgáltak a honvédségnél.

Sörrajongók figyelem, most szavazhattok Magyarország legjobbjára! Ha Téged is érdekel, hogy ki kerül ki végül győztesként a 20 hely közül, kövesd figyelemmel a Flyerz Facebook oldalát, és ha Te is szeretnél beleszólni az eredmény alakulásába, voksolj Te is az online szavazásunkon! Az eredményhirdetés március 30-án lesz az Első Kézműves Sörfőzde és Kézműves Sör Díjátadó Gálán. Kattints és támogasd meg egy szavazattal azt, aki szerinted a legjobb!

TOP 20 Kézműves Sörfőzde

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .