Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
KULTÚRA

200-nál is több modern művészeti könyvet tett ingyen elérhetővé a Guggenheim!

guggenheim-art-history-archive-free-online-3

A New York-i Guggenheim múzeum több mint 200 ingyen elérhető digitális könyvet kínál fel a modern művészet szerelmeseinek! A slussz poén az, hogy nemcsak online olvashatóak a művek, de le is lehet tölteni azokat PDF vagy ePub formátumban az intézmény internetes archívumából.

A múzeum több mint fél évtizede digitalizálja kiállításai katalógusait és művészeti könyveit, melyek mostantól a szélesebb közönség számára is elérhetőek – olyan, nagy jelentőségű művekről van szó például, mint a Picasso and the War Years, az Expressionism, a German intuition vagy mondjuk Kandinsky On the spiritual in art című kötetének első angol fordítása.

A kollekció továbbá katalógusokat és retrospektív kiállítási anyagokat is magába foglal, olyan mesterek nevével fémjelezve, mint Paul KleeRobert RauschenbergMax ErnstFrancis Bacon vagy Mark Rothko. De ha inkább az egyes kulturák művészeti múltjában szeretnél elmerülni, akkor a 20. századi kínai művészet sajátságairól szóló munkát, vagy a Mastercraftsmen of ancient Peru-t ajánljuk.

Ha pedig azt tervezed, hogy meglátogatod a múzeumot, hangolódj mondjuk a Masterpieces from the Guggenheim Collection: From Picasso to Pollockcímű klasszikussal.

Forr

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..