Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
GASZTRO

3 mennyei görögdinnyés recept, amit imádni fogsz!

258723-gorogdinnye.1200x630
A nyár nem lehet teljes görögdinnye nélkül – ugye, ebben egyetérthetünk?! Amellett, hogy isteni íze van, kiválóan hűsít minket a forró napokon, és nem mellesleg az élettani hatásai is igen kedvezőek! Mutatunk is 3 szuper receptet, ha kicsit felturbóznád ezt a finomságot!
Talán nem is gondolnád, de a görögdinnye 90-95%-ban vízből áll, emiatt alacsony kalória-, fehérje-, zsír- és szénhidrát tartalmú gyümölcs. Magas víztartalmának köszönhetően kiváló vízhajtó – korábban gyógynövényként tekintettek rá előbb említett tulajdonsága miatt. És hogy mi van még benne a „vízen” túl? Rengeteg vitamin! Többek között igen gazdag A, B1, B2, B5, B6 és C-vitaminban, káliumban, kalciumban, magnéziumban, valamint magas a foszfor, cink, vas és szelén tartalma is.

GÖRÖGDINNYE & FETA SALÁTA

görögdinnye saláta

forrás: Pinterest

Hozzávalók:

  • 400 g görögdinnye
  • 200 g feta sajt
  • 1 kígyóuborka
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 2 ek. vörösborecet
  • 1 ek. olívaolaj
  • néhány menta levél

A dinnyét magozd ki (de talán jobb ötlet rögvest magszegény dinnyét választani), és vágd kockára. Az uborkát és a feta sajtot darabold mellé, majd a vékony szeletre vágott lilahagymával együtt keverd az egészet alaposan össze. A vörösborecet, az olívaolaj és a só hármasából készíts egy laza dresszinget, majd locsold meg vele a salátát. Végezetül pedig hintsd meg egy kevéske friss mentalevéllel.

GÖRÖGDINNYE CAPRESE

görögdinnye caprese

forrás: Pinterest

Hozzávalók:

  • 400 g görögdinnye
  • 150 g mozzarella
  • bazsalikom levelek
  •  balzsamecet

A magozott dinnyét, illetve a mozzarellát vágd vékonyabb szeletekre, és szépen halmozd őket egymásra őket úgy, hogy megtoldod őket egy-egy friss bazsalikomlevéllel. Majd öntsd nyakon az egészet egy kis balzsamecettel és már kész is vagy!

HIDEG GÖRÖGDINNYE LEVES

görögdinnye leves

forrás: Pinterest

Hozzávalók:

  • 600 g (magozott) dinnye
  • 2 ek. lime lé
  •  300 ml kókusztej
  • 1 marék kókuszpehely
  • ½ rúd vanília kikapart belseje
  •  édesítőszer ízlés szerint
  •  150 g áfonya

A görögdinnyét darabold fel, majd tedd mixerbe és add hozzá a kókusztejet, a kókuszpelyhet, a lime levet, valamint a vanília kikapart belsejét. Ha kellően elegyítetted az alapanyagokat, akkor kóstold meg, és édesítsd a szád íze szerint, majd mehet is hűtőbe egy éjszakára. Az áfonyaszemeket pürésítsd egy kevéske vízzel (kb. 2 ek.), illetve édesítsd ízlés szerint, majd tálaláskor díszítsd az így kapott finomsággal a levest.

Forrás: https://www.joy.hu/

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..