GASZTRO

4 nap alatt kezdő baristává válhatsz a Barista Campuson

Screen Shot 2019-11-20 at 10.00.34

4 nap alatt milyen szakmát, papírt lehet megszerezni? – gondolhatnád. A barista szakma alapjait pontosan 4 nap alatt elsajátíthatod, hogy utána kezdetét vegye a soha véget nem érő gyakorlás és technika-csiszolgatás. Kíváncsi vagy, hogy mi történik egy ilyen tanfolyamon? A Barista Campus segítségével utánajártunk!

Gyönyörű szakma az, ahol az alapot a kávébab adja, ugye?

Már pedig a barista szakma startköve a kávénövény ismerete. A termőterületek, a szüretek, a pörkölési technikák mind-mind hozzátartoznak a kávékészítés menetéhez. A barista tanfolyam első napja ezeket öleli fel, hogy később magabiztosan válogathass az alapanyagok és módszerek közt.

Egy eszpresszó lesz, kérem!

A második nap már a gyakorlattal telik: a legmodernebb, professzionális kávégépekkel és őrlőkkel felszerelt tanteremben vághatsz neki a kávékészítésnek. Rengeteg eszpresszót fogsz készíteni, mire a nap végére már pontosan ki tudod mérni a kávét, eltalálod a hőfokot és a készítés átfutási idejét. Koffeinnel el leszel látva, egész nap, az garantált.

Flat white, cortado, cappuccino, latte: csak rád várnak

A harmadik napon megbizonyosodhatsz róla, hogy a tejhabosítás roppant mód egyszerűnek néz ki, ha valaki más csinálja. Egész nap gyakorolhatod az apró mikrobuborékok előállítását, hogy selymes, sűrű tejhabot hozz létre, amellyel kreatív latte artokat készíthetsz az ital tetejére. A képzésen a három legnépszerűbb latte art formát, a rozettát, a szívet és a tulipánt is elsajátíthatod.

Jöhetnek a vendégek

Ha már eligazodsz a kávé és az újhullámos kávékészítés alapjait tekintve, akkor sor kerül a gyakorlati szempontokra is: hogyan szolgálhatsz ki egyszerre egy 6 fős társaságot? Milyen sorrendbe állj neki a rendeléskor bejövő kávéitalok elkészítésének? Az oktatók minden esetben maguk is profi baristák, gyakorló vendéglátósok, akik a hétköznapok tempójára és keresztkérdéseire is felkészítenek.

Mindössze 4 nap és jelentkezhetsz a kedvenc kávézódba kezdő baristaként! Ebben a szakmában egyszerre van szükség alapos elméleti tudásra, biztos kézre és tempós, pörgős munkavégzésre – egyhamar nem fogod megunni. Vidéki nagyvárosokban, Budapesten, de akár külföldön is könnyen munkát találhatsz vele, hiszen egyre nagyobb a kereslet a profi kávékészítő szakemberekre. Az már csak ráadás, hogy a barátaid is, ha lehet, egy kicsit még jobban fognak szeretni a csodás kávéd miatt! 😉 

Te szívesen kitanulnád a barista szakmát?

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .