Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
GASZTRO

Ezen a hétvégén kiderült, nehéz lesz a hamburger egyeduralmát megtörni

CSV_2168

A Street Food Éjszakája bizony mára hagyománnyá vált és május 19-én immáron 4. alkalommal lehetett számtalan helyen kisebb-nagyobb akciókkal, direkt erre az estére készített újdonságokkal, különböző spéci menü összeállításokkal találkozni és ki-ki ízlése és étvágya szerint végigkóstolni az eseményhez csatlakozott helyek kínálatát Budapesten. Bár azt nem tudom, hogy mennyire tartják be a különböző vendéglátó egységek a 18:00 időpontot kezdésként, de én magam svájci óramű pontossággal este 6-kor kezdtem meg felfedező körutamat az idei tavaszi Street Food Éjszakáján!

PUBLiCUM a Street Food Éjszakáján

Elsőként az Arany János utcai metró megállónál található PeP Burgerhez látogattam el, ahol megújult design és egy direkt erre az alkalomra kitalált spéci burger fogadott. Az abszolút tízpontos könnyed buciba a salátán, paradicsomon kívül egy házi készítésű narancsos mentás majonéz és fűszeres mangó chutney is került, ez utóbbi valami egészen elképesztő ízélményt biztosított és az abszolút tökéletes ízű és állagú húspogácsával együtt azt kell mondanom, hogy az édes vonal kedvelőinek ez a burger lehet a következő szint az áfonyás camembert-es hambi után. Görbe Norbert séffel való beszélgetésem során megtudtam azt is, hogy hamarosan új üzletet is nyitnak Újbudán és bizony tele vannak tervekkel, újdonságokkal, a Street Food Éjszakáját pedig átlagon felüli sikernek könyvelték el és abszolút hasznos kezdeményezésnek tartják.

A mangós csodaburger a PeP-nél

A folytatásban a Király utcai Pizza Me egysége következett, ahol egy másodpercnyi megállást sem tapasztaltam sem a pult mögött, sem pedig előtte. A vendégek folyamatosan egymást váltották, miközben röpültek a pizzatészták a levegőben, a feltéttel alaposan megpakolt összeállítások pedig szép sorban kúsztak befelé a forró kemencébe. A tricolore névre keresztelt tavaszi specialitás különlegességét a spárga, a pesto és ricotta adja meg. A tészta a szokásos vékonyabb, ropogós vonal, amiből kevés ennél jobbat lehet találni pizza szelet fronton.

A Pizza Me tavaszi ajánlata, a Tricolore

Az egészen elképesztő jó időnek köszönhetően nem ért meglepetésként, hogy teljes teltház látványa fogadott a Léhűtő kiülős teraszán, ahol a jobbnál jobb kézműves sörök mellett válogatott finomságok közül is lehet választani az étlapról. Természetesen a burger egyeduralma továbbra is megkérdőjelezhetetlen, rövid ottlétem alatt folyamatosan kerültek elő a konyhából az újabb és újabb burger csodák!

Nyári hangulat a Léhűtőben

A szomszédos Publicum méretes terasza is elég rendesen tele volt vendéggel és a hűsítő italok mellett bizony sokan falatozgattak az étlapon található egyébként igencsak változatos ételek közül. A Street Food Éjszakáján a burgerekre és a pulled pork menüre is 30% kedvezmény járt, ez utóbbit sikerült közelebbről is bevizsgálni és hát bizony igencsak impozáns összeállítás ez! A puha omlós husi mellé tökéletesen passzolt a tükörtojás és az uborka is. Az ezen a néven alig egy hónapja működő hely az ezen az estén való részvételével alighanem sok új magyar vendég figyelmét is sikerrel hívta fel magára, hiszen mind a terasz, mind a kiszolgálás és az ételek minősége is abszolút top ligás!

Ezt ettük a PUBLiCUM-ban

Bár itt számomra véget ért a falatozás, hiszen fizikai képtelenség lett volna még több helyre ellátogatnom, de ahogy az az alábbi képeken is jól látható, a Deep Burgerben is nagy sikerrel pörögtek a különböző hamburger csodák, de a Bridgesben is megállás nélkül tele volt a rostlap és folyamatosan készültek a fenséges street food összeállítások. A Hari Kebab saját sütésű pitába töltött csodája is elképesztően nagy népszerűségnek örvendett, miközben az Élesztő Food Truck Udvarban pedig igazi fesztiválhangulat közepette lehetett jóízűen falatozni a finomabbnál finomabb ételeket.

Összességében tehát egyértelműen kijelenthető, hogy nagy sikerrel zárult a 4. Street Food Éjszakája, a visszajelzések alapján idén is több ezren járták a street food bárokat és food truck-okat. Az jól látható, hogy a legújabb sláger, a barbecue is egyre nagyobb népszerűségnek örvend idehaza, miközben még mindig a hamburger a legnagyobb sztár. Már most várjuk a folytatást, ami majd az év vége felé várható, és egészen biztos, hogy új street food őrületekkel is találkozhatunk majd a kínálatban, hiszen egy mindig megújuló, határokat nem ismerő műfajról van szó, amit éppen ezért szeretünk annyira!

Fotók: Csiki Vivien

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..