Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
SPORT

Új Ford Kuga és Edge Vignale SUV-ok

fordkuga_vignale_fordedge_vignale_group

Az új Ford Kuga Vignale és Ford Edge Vignale az első SUV-k a Ford Vignale prémium termék- és vásárlói élmény programjában – és ezek az autók immár Európa legnagyobb értékesítési eredményeit produkáló szegmensében is kielégítik a luxuskivitelű autók iránti egyre növekvő igényt.

A Ford Kuga Vignale és a Ford Edge Vignale SUV-k exkluzív felszereltséget és prémium kidolgozást kínálnak, például szmoking-stílusú öltésekkel díszített Windsor bőrkárpitozást, különleges Vignale fényezéseket, és olyan részletmegoldásokat, mint a jellegzetes, hatszögletű Ford Vignale hűtőrács.

ford_kuga-vignale_06

A legmodernebb technológiák sorában a Ford Adaptív Fényszórórendszere is szerepel, amely a mindenkori út- és forgalmi viszonyokhoz igazítja a fénycsóva irányát és erősségét, valamint a SYNC 3 kommunikációs és fedélzeti szórakoztató rendszer, amely immár még gyorsabban működik, és 8 colos érintőképernyője a mobiltelefonokon már megszokott kétujjas és a végigsimításos mozdulatokkal is kezelhető.

Post-Production : Mickael Laujin-Dot Retouch

Az erős, takarékos és finoman működő motorok palettáján megtalálható a Ford Edge Vignale modellhez megrendelhető 180 lóerős TDCi, és 210 lóerős bi-turbo TDCi dízel, a Ford Kuga Vignale vásárlói pedig a 2.0 literes, 180 lőerős dizelmotor mellett 182 lóerős, 1,5 literes EcoBoost motort is választhatják. A Ford Intelligens Összkerékhajtás (AWD) az alapfelszereltség része a Edge Vignale és a Ford Kuga Vignale kínálatában. Az új összkerékhajtási rendszer kanyarodáskor változtatja az oldalak közötti nyomaték elosztását, ami jelentősen javítja a kezelhetőséget és a stabilitást.

Szükség esetén akár a nyomaték száz százalékát tudja az első vagy a hátsó kerekekre továbbítani.  A hajtás megosztható a jobb és bal oldali hátsó kerék között mely kimagasló kezelhetőséget teremt. Ezt leginkább az a technikai fejlesztés segíti, amely lehetővé teszi, hogy a hátsó tengelyre jutó teljes nyomaték bármelyik kerékre továbbítható. A hátsó tengelyeken való nyomatékmegosztás segít minimalizálni az alulkormányzottságot, kiváló kanyarodási képességet és stabilitást biztosít.

A Ford Edge Vignale kifinomultságát még magasabb szintre emeli a Ford Aktív Zajkioltás, ami az autó audiorendszerén keresztül ellentétes frekvenciájú hangokat sugároz, kioltva ezzel a zavaró hanghatásokat az utastérben.

Post-Production : Mickael Laujin-Dot Retouch

Európában 2005-ben az összes eladott személygépkocsi 6 százaléka volt SUV, ám 2015-re ez az arány 23 százalékra nőtt.* Az iparági értékesítéseket elemző IHS intézet szerint további növekedés várható a szegmensben, és 2020-ra 27 százalék lesz a SUV-modellek aránya az európai piacokon. A 2015-ben eladott 102.000 Kuga négyötöde a gazdag felszereltségű Titanium változatban kelt el, ami világosan jelzi a luxus iránti igényt a SUV-szegmensben.

 

Ford Kuga Vignale
Az új Ford Kuga modellre épülő Ford Kuga Vignale egy exkluzív kivitelű modell, amit különleges gyöngyházfényű Milano Grigio fényezés díszít, rozé árnyalatú metálcsillogással; az első és hátsó alsó védőlemezt, valamint az ajtóbetéteket és a csomagteret fényes feketére színezték. Az autó orr-részének látványát a jellegzetes hatszögletű Vignale hűtőrács-kialakítás uralja.

Post-Production : Mickael Laujin-Dot Retouch

Hatásosan hangsúlyozza ki a Ford Kuga Vignale utasterének prémium karakterét a hatszögletű varrással díszített Windsor bőrkárpitozás, amelynek különleges szmoking-stílusú öltései az üléseken és az ajtók belső felületén is láthatók; a kárpitok Cashmere színben pompáznak. A gazdag bőrkárpitozás a műszerfalra is kiterjed.

A Ford Kuga Vignale olyan fejlett vezetést segítő rendszereket kínál, mint a Ford Merőleges Parkolás funkciója, amely automatikusan bekormányozza az autót két másik jármű közé, illetve az Active City Stop ütközésmegelőző rendszer továbbfejlesztett változatát, valamint a Kéz Nélkül Működtethető Elekrtomos Csomagtérajtót.

Post-Production : Mickael Laujin-Dot Retouch

A Ford Adaptív Bixenon Fényszórórendszere a mindenkori út- és forgalmi viszonyokhoz igazítja a fénycsóva irányát és erősségét, az Időjárás-függő Világítás technológia pedig automatikusan vezérli a fényszórókat, hogy a vezető még extrém felhőszakadásban is könnyebben észlelhesse az út mentén feltűnő veszélyforrásokat.

A Ford Kuga Vignale motorkínálatában a következő erős és takarékos blokkok szerepelnek:

  • 182 lóerős, 1,5 literes EcoBoost hatfokozatú automata sebességváltóval és Intelligens Összkerékhajtással (üzemanyag-fogyasztás: 7,5 l/100 km, CO₂-kibocsátás: 173 g/km)
  • 180 lóerős, 2,0 literes TDCi hatfokozatú manuális sebességváltóval és Intelligens Összkerékhajtással (üzemanyag-fogyasztás: 5,2 l/100 km, CO₂-kibocsátás: 135 g/km) vagy hatfokozatú PowerShift automata sebességváltóval és Intelligens Összkerékhajtással (üzemanyag-fogyasztás: 5,2 l/100 km, CO₂-kibocsátás: 134 g/km)

 

Ford Edge Vignale
A stílusos és modern Ford Edge Vignale külső megjelenését gondosan kidolgozott részletek varázsolják különlegessé; ilyen például a ködfényszórók egyedi krómkerete, a Ford Vignale sorozat jellegzetes hatszögletű felső hűtőrácsa sötét matt fényezéssel és polírozott alumínium kerettel, vagy éppen a 19 colos, polírozott alumínium keréktárcsák. Az exkluzív fényezések listáján a metálbarna Vignale Ametista Scura árnyalat is szerepel.

Post-Production : Mickael Laujin-Dot Retouch

Hatásosan hangsúlyozza ki a Ford Edge Vignale utasterének prémium karakterét a hatszögletű varrással díszített Windsor bőrkárpitozás, amelynek különleges szmoking-stílusú öltései az üléseken és az ajtók belső felületén is láthatók; a kárpitok Cashmere vagy sötét Ebony színekben rendelhetők. A bőrkárpitozás a középső kartámaszra és a tárolódobozra is kiterjed, akárcsak a műszerfalra, amelynek utasoldali részén alumínium hullámvonal fut végig.

Post-Production : Mickael Laujin-Dot Retouch

A kifinomult technológiák sorában megtalálható még a Ford Aktív Zajkioltás* is, ami a kabinban elhelyezett három mikrofonnal méri fel a belső térbe beszűrődő motorzajt, és az autó audiorendszerén keresztül ellentétes frekvenciájú hangokat sugároz, kioltva ezzel a zavaró hanghatásokat az utastérben.

fordgeneva2016_edge_vignale_05

A vezetés stresszét egyéb megoldások is csökkentik. A Széles Látószögű Első Kamera segítségével az autós ‘be tud nézni’ az utcasarkok mögé, mérsékelve ezzel az ütközésveszélyt; vagy éppen a Holttérfigyelő, a  Közlekedési Tábla Felismerés, a Sávelhagyásra Figyelmeztető Rendszer, a Sávtartó Asszisztens és a Vezetőfigyelmeztető rendszer.

fordgeneva2016_edge_vignale_06

A Ford Edge Vignale vásárlói két erős dízel hajtáslánc közül választhatnak: az egyik a 210 lóerős bi-turbo TDCi hatfokozatú PowerShift automata sebességváltóval és Intelligens Összkerékhajtással, a másik pedig a 180 lóerős, 2,0 literes TDCi hatfokozatú manuális sebességváltóval és Intelligens Összkerékhajtással. Mindkét hajtáslánc üzemanyag-fogyasztása 5,9 l/100 km, CO₂-kibocsátásuk pedig egyaránt 152 g/km.

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..