Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz Selection

45. Tokiói Motorkiállítás, Honda csodákkal

Honda Sports EV ConceptHonda Sports EV Concept

Honda Motor Co., Ltd. a következő bejelentésekkel, illetve járművekkel készül a 45. Tokiói Motorkiállításra.

Takahiro Hachigo elnök-vezérigazgató beszédének összefoglalója

„A Honda erőssége a rendkívül széles termékpaletta, beleértve a motorkerékpárokat, személyautókat, munka- és repülőgépeket, melyek révén 28 millió vásárlóval állunk kapcsolatban szerte a világon. Kiterjedt viszonteladói hálózatunk és termékeink testesítik meg határokon, országokon átívelő vezérelvünket: hozzájárulni ahhoz, hogy az emberek örömmel fedezzék fel az életben rejlő új lehetőségeket. Ennek szellemében a Honda tovább bővíti széles választékát, a világ minden táján fellelhető új motorkerékpárok, személygépkocsik és egyéb termékek formájában.

Ezen túlmenően a Honda mérnökei több olyan termékcsaládon dolgoznak, mellyel kiválthatók a hagyományos, benzinnel és gázolajjal működő közlekedési eszközök. Ez komoly előrelépés, hiszen egyben azt jelenti, hogy a jelenleginél hatékonyabb, környezetbarát és üzemanyag-takarékos járművek születnek. Napjainkban is egyre több hibridhajtású személyautó elérhető, de ez csak a kezdet – a jövőben további plug-in hibrid rendszerű, valamint tisztán elektromos hajtású modellek jelennek meg kínálatunkban. Járműveink új nemzedéke is ugyanabban a szellemben születik, mint elődei, azaz hozzájárul az emberek jobb életminőségéhez, megőrizve kimagasló vezetési élményt. Célunk nem változott – újabb és újabb kihívásokat győzünk le, hogy továbbra is vásárlóinkat szolgáljuk.”

Honda újdonságai a TOKYO CONNECTED LAB 2017 kiállításon

Honda Ie-Mobi Concept (Kiejtve: ee-a mo-bee – Az „Ie” egy japán szó, jelentése: otthon):

A Honda Ie-Mobi Concept egy különleges, elektromos hajtású közlekedési eszköz, mely összeköti tulajdonosa otthonát a járművével. Sajátossága, hogy a mozgatására szolgáló akkumulátorcsomag hordozható, így a kocsiból kivéve a házban is használható, és vice versa. Emellett az Ie-Mobi ideiglenes szállásként is funkcionál, 4,95 m2-es alapterülete egy kisebb szoba méretének felel meg.

Honda Fure-Mobi Concept (Kiejtve: foo-ray mo-bee – A „Fure” a japán „Furei” szóból ered, jelentése: érintés, kölcsönhatás): A Honda Fure-Mobi Conceptet az emberek közötti kapcsolatok ihlették. Alapvetően egyszemélyes közlekedési eszköz benyomását kelti, mivel mérete megegyezik egy hagyományos kerekesszékkel, mégis két fő szállítására alkalmas, legyen szó járdáról vagy épületen belüli folyosókról, helyiségekről. Annak reményében fejlesztették ki a modellt, hogy lehetővé teszi az emberek közös helyváltoztatását és nagyobb kedvvel fedezik majd fel környezetüket.

Honda Chair-Mobi Concept:

A Honda Chair-Mobi Concept gyakorlatilag egy motorral és kerekekkel felszerelt, bel- és kültéri közlekedésre egyaránt alkalmas, székre emlékeztető közlekedési eszköz. Vitathatatlan előnye, hogy rendkívül kisméretű, szinte egy helyben megfordul, tehát a legszűkebb helyiségekben, folyosókon is jól boldogul. Az ülőfelület helyzete szabadon módosítható, attól függően, hogy tulajdonosa vízszintes talajon vagy meredek lejtőn, illetve emelkedőn halad vele. A Honda mérnökei legfontosabb célként azt tűzték ki, hogy a gyaloglás szabadságához hasonló élményt nyújtsanak, s a Chair-Mobi Concepttel sikeresen megvalósították ezt – az eszköz rendkívül könnyen alkalmazkodik a változatos körülményekhez, így szinte bármilyen környezetben használható.

Honda Ai-Miimo Concept:

A Honda Ai-Miimo a jól ismert Honda Miimo, az elektromos hajtású, önjáró fűnyíró továbbfejlesztett változata. A mesterséges intelligencia megjelenése nyomán olyan új funkciókkal rendelkezik, mint például a kommunikációs képesség, ezáltal még hatékonyabban segíthet a mindennapi életben. Nem egyszerűen „termék”, messze túlmutat azon, sokkal inkább a család része. A kedvtelésből tartott kisállatokhoz hasonlítható „lény”, aki boldog, mosollyal teli pillanatokkal ajándékozza meg tulajdonosait.

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..