Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
FILMFlyerz Selection

5 dolog, ami a filmekben romantikusnak tűnik, de a valóságban inkább zavaróak

265361.1200x630
A valóság és a fikció teljesen más világ, ezért akadnak dolgok, amik csak a képernyőn mutatnak jól!

Ha szereted a romantikus filmeket, valószínűleg láttál már párat (vagy inkább pár százat). Szeretjük ezeket a történeteket, mert épp olyanok, amilyennek egy kicsit mi is szeretnénk elképzelni a saját szerelmi életünket: varázslatosak, szívmelengetőek, és szinte mindig garantált a happy end. Amennyiben te is nagy rajongója vagy a romantikus vígjátékoknak, ezt a kvízt feltétlenül ki kell töltened!

Azonban tény, hogy a romantikus filmek mindig elrugaszkodnak a valóságtól, és megesik, hogy észre sem vesszük, néha milyen problémás valójában a cselekményszál. Mert bár a filmekben érthető, hogy a főhős megszállottan követi a szerelmét, vagy hazudik, hogy megszerezze őt, a valóságban azért ezt nem néznénk mosolyogva.

El is hoztunk néhány dolgot, ami ezekben a filmekben romantikus gesztusnak számít, de a valóságban már egyáltalán nem!

Amíg igent nem mondasz

Hány olyan filmet tudnánk mondani, ahol a srác addig ostromolta a főhősnőt, míg az végül bele nem egyezett egy randiba! Imádjuk a Szerelmünk lapjait, és nagyon romantikusnak tartottuk, amikor Noah a vidámparkban kikényszerítette Ellie-ből az igent, de ha a valóságban valaki ilyen rámenős lenne, nem biztos, hogy szívesen találkoznánk vele kettesben.

Megváltoztatni a másikat

Gyakran bejátsszák a filmekben azt, hogy a főszereplő egy rosszfiú, aki nem ismeri az igaz szerelmet, mígnem összetalálkozik egy hétköznapi lánnyal, aki megváltoztatja az életét. De az igazság az, hogy bármennyire is szeretnénk hinni, hogy valaki megváltozik a kedvünkért, ez szinte sosem történik meg, ráadásul ha azzal a céllal jössz össze valakivel, hogy más embert faragj belőle, nem is őt szereted igazán. Ilyen volt például Chuck, aki Blair kedvéért alakult át, és bár szeretjük őket együtt, a valóság sajnos nem feltétlenül ilyen.

Félrelépés a Nagy Ő-vel

Elég gyakori jelenség a filmekben, hogy a főhős boldogtalan kapcsolatban él, de ahelyett, hogy kilépne belőle, a másik háta mögött ismerkedik. És pont összetalálkozik a Nagy Ő-vel, akibe beleszeret, és akivel félre is lép, mielőtt erőt venne magán, és elhagyná az exét. Imádjuk, hogy a főhősök végre összejönnek, és belátják, hogy tökéletes párost alkotnak, de a hűtlenségfaktor kevésbé olyan szép a valóságban. Lásd a Kellékfeleségben, az Agyő, nagy ő!-ben vagy éppen a Mielőtt megismertelekben.

Hazudni a másikért

Sok filmben bevett szokás, hogy a főszereplő hazudik valamiben a szerelmének, hogy megóvja őt vagy a kapcsolatukat. Bármennyire is romantikusnak tűnik, ha a valóságban kéne szembesülnöd a párod hazugságaival, biztosan nem ez lenne az első gondolatod. A Kőgazdag ázsiaiak című filmben például Nick egyáltalán nem mesélt Rachelnek arról, milyen gazdag családból származik, ami viszont hétköznapi esetben a bizalomhiányra utalna.

A szerelmi háromszögek

A filmekben sokszor nagyon romantikusnak állítják be a szerelmi háromszögeket, ahol két férfi verseng egy nő kegyeiért. Ilyen volt az Alkonyat, a Vámpírnaplók és a True Blood is, de nem csak a vámpíros sztoriknál van ez így. Persze szeretünk izgulni értük, és szurkolunk a kedvencünkért, de a való életben legalább egy személy mindig hatalmasat csalódik egy szerelmi háromszögben.

Forrás: https://www.joy.hu/

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..