FLYERZ REVIEW

5 dolog, ami megmenthet az év végi kimerültségtől

268693-ev-vegen-mindenki-stresszesebb.1200x630

Valljuk be: az év vége mindenki számára nehéz. Rohanás, ajándékok beszerzése és rengeteg feladat, stressz, ami a munkahelyen vagy éppen otthon vesz minket körül.

Az ehhez hasonló időszakok mindenki életében felütik a fejüket, de csak kevesen tudják, hogy mit érdemes ebben a helyzetben tenni. Főleg, amikor már a végkimerültség határát súroljuk. Ilyenkor felesleges kétségbe esni, inkább próbáljunk meg megoldást találni a problémára, amely természetesen együtt jár néhány lemondással. Álljunk meg, vegyünk egy nagy levegőt és gondoljuk át mit tudunk annak érdekében tenni, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben és új erőre kapjunk az év utolsó heteiben.

Ahhoz, hogy 100%-ot tudjunk nyújtani, tudni kell nemet mondani egy-egy találkozóra, szívességre, amellyel nemcsak magunkat kímélhetjük meg, hanem azt is, aki teljes erőbedobást várna tőlünk. De ha nem tudod, hogyan kezdj neki, akkor most adunk néhány egyszerű, de hasznos tippet!

Zárd ki a negatív energiákat!

Sajnos vannak olyan emberek, akik csak és kizárólag a gondjaikról tudnak beszélni. Ez pedig önkéntelenül, de a saját életedbe is képes beenni magát. Az amúgy is stresszes időszakban kerüld az energiavámpír ismerősöket.

Hagyd magad mögött az online világot!

Tudom ez sok szempontból nehéz, hiszen sokaknak a munkához is elengedhetetlen, hogy elérhetőek legyenek az Instagram és Facebook oldalakon, de amikor csak teheted lépj ki az üzenetekből vagy hagyd egy másik szobában a telefonod. Néha szükség van egy kis online detoxra, hogy újra átéld milyen ezek nélkül élni.

facebook

forrás: gettyimages
Viszlát facebook!

Egyszerűsítsd az életed!

Manapság már megteheted, hogy ne állj órákat sorban a postán, hanem egy gombnyomással elintézd a pénzügyeket vagy a felesleges írogatás helyett automatikus választ állíts be céges üzenetekre. Ezzel is időt spórolsz és könnyebben tudsz túl lenni egyes feladatokon.

Meditálj!

Erre szokta mindenki azt mondani, hogy: Jaj, ne már! Pedig 10 perc meditációra az ilyen időszakokban szinte kötelező időt szánni. Kapcsold ki a telefonod, figyeld a légzésed és zárj ki mindent arra az időre!

10 perc meditáció

forrás: gettyimages
10 perc meditáció

Egy kis “énidő”!

Minden nőnek kijár, hogy fél órára csak azt csinálja, amire a legjobban vágyik. Szóval miközben elküldesz egy e-mailt, vagy elintézed az üzleti dolgaidat, tegyél fel egy arcpakolást. De, ha nem a szépülésre használnád ki ezt az időt, akkor dőlj le 30 percre vagy csak ülj le egy bögre kávéval és egy jó könyvvel. Garantáltan jót fog tenni!

Forrás: https://www.joy.hu/

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .