szilvasvarad-erdo

Péntek délután Pest felől érkezve Füzesabonynál erős balost nyomtunk az M3-on, és meg sem álltunk, amíg el nem értük a Bükki Nemzeti Park kapujában elhelyezkedő Szilvásváradot. Ott tartózkodásunk alatt több dolgot is megállapítottunk, legfőképpen azt, hogy Szilvásvárad nem való mindenkinek, és ha nem figyelsz, te is könnyen az utálkozók táborát gyarapíthatod. Semmiképpen ne menj Szilvásváradra:

1. Ha utálod az erdőket.

Fotó: Eduardo Balogh
Fotó: Eduardo Balogh

Ilyenkor, késő ősszel egyébként is tré, hogy minden tiszta avar, meg vörös és barna árnyalataiban úszik az egész táj. Fúj.

2. Ha utálod a hegyeket és főleg rájuk felmászni.

szilvasvarad_millenium_kilato
Fotó: static.panoramio.com

Kinek éri meg két kilométert kaptatni felfelé EZÉRT? A Millenium Kilátó azért kínálhatott volna ennél jobb kilátást. És még van pofájuk a kisvasút végállomásától újabb 800 métert felfelé meneteltetni az Istállós-kői ősemberbarlanghoz! Cöhh!

3. Ha teljesen kiborítanak a lovak.

szilvasvarad_lipicai_menes
Fotó: szilvasvarad.info.hu

A szilvásváradi ménesgazdaság lipicai lovai világhírűek, az egész városban lehet látni fogatokat, lovasokat. Bár nem értjük, mi ez a nagy felhajtás körülöttük, éppen most óriási beruházások zajlanak a városban, hogy hamarosan újra lovas világversenyeket rendezhessenek. Inkább stadiont nekik!

4. Pisztráng. Mindenhol pisztráng

Fotó: horgasz.hu
Fotó: horgasz.hu

A pisztrángok húsa nagyon egészséges, gazdag A és D-vitaminban, illetve Omega-3 zsírsavakban. Szilvásváradon több pisztrángfarm van, és minden vendéglőben, kis sarki büfében kínálnak pisztrángot egészben, filézve, füstölve, az elképzelhető összes módon elkészítve. Mehh… mekit ide!

5. Ha kivagy a természettől

A végén még ilyenekkel kínoznának:

Fátyol-vízesés // Fotó: indafoto.hu
Fátyol-vízesés // Fotó: indafoto.hu
Szikla-forrás // Fotó: villanegraszilvasvarad.hu
Szikla-forrás // Fotó: villanegraszilvasvarad.hu
A kisvasút // Fotó: oee.hu
A kisvasút // Fotó: oee.hu

Gondolom gyorsan kitalálta mindenki, hogy ez egy leplezett “imádtuk Szilvásváradot” cikk szeretett volna lenni, de manapság nem trendi rajongani dolgokért. Mi azért egy életre Szilvásvárad rajongói lettünk és bátran ajánljuk másoknak is!

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .