FLYERZ REVIEW

5 ok, hogy miért Máltán tanuljunk angolul

Valletta-1170x826
A napsütéses Málta nemcsak az egyik legjobb nyári úti cél Európában, hanem optimális helyszíne a csúcsidőn kívüli, utószezoni kirándulásoknak és akár az angol nyelv tanulásának is. Mutatunk pár okot, hogy miért is!

Egyrészt azért jó választás Máltán nyelvet tanulni, mert enyhe az időjárása és kedvező az éghajlata, így a gondolatainkat nem ködösíti el a hőség, másrészt mert izgalmas történelme miatt rengeteg a látnivalója, és az angol is hivatalos nyelve az országnak. Persze azt se hagyjuk ki a sorból, hogy könnyen és gyorsan elérhető úti cél, köszönhetően a Wizz Air, valamint a Ryanair egész évben üzemelő közvetlen járatainak. Íme tehát néhány ok, amiért Máltát válasszuk angol nyelv tanulásunk helyszínéül:

  1. Rövid repülési idő. Budapestről mindössze 2 óra alatt, egész évben heti 4-5 közvetlen járattal könnyen elérhetők a Máltai Szigetek. A “fapadosok” kedvelt úti célja.
  2. Kis távolságok, rövid várakozás. Köszönhetően Málta kis méretének minden közel van, így rövidek a transzfer távolságok a repülőtér és a szállások, illetve a szállások és látnivalók, nyelviskolák, valamint a programlehetőségek között.
  3. Mediterrán vendégszeretet és olaszos gasztronómia. Ezen a szigeten a gyomor és a szív is jól érezheti magát. És ami a legjobb, hogy a sok zöldség és finom halak miatt nem csak finoman, de egészségesen is étkezünk.
  4. Napi 24 óra angolul. Miután a szigeten a hivatalos nyelv a máltai és az angol, angolul szinte mindenhol jól beszélnek. Az angol oktatásra szakosodott iskolák száma is igen nagy. A nyelvet az iskolapadon kívül pedig az élet minden területén lehet és kell is használni.
  5. Kellemes klíma. Évi 300 napsütéses nap, egészen novemberig élvezhető tengervíz és 10 Kék Zászlós strand vár ránk a szigeten. A hosszú, világos nappaloknak köszönhetően pedig a tantórák után is sok szabadtéri élménnyel gazdagodva gyakorolhatjuk az angol nyelvet.

Málta egyike a kevés valóban kétnyelvű országoknak. A szigetek az angol örökséget egy sorsfordulatnak és 160 évnyi történelemnek köszönhetik. Málta alkalmazkodott az Egyesült Királyságban, Ausztráliában, az Egyesült Államokban és Kanadában elfogadott magas szintű elvárásokhoz, s ezáltal a sziget az angol tanulás fellegvárává vált. A szigeteken közel 30 nyelviskola várja azokat, akik szeretnének élő környezetben megtanulni angolul. Kis gyerekeknek, tinédzsereknek, felnőtteknek és szenior (50+) korosztálynak is kínálnak általános és szakma specifikus angol nyelvtanfolyamokat.

Sőt, ha a családi nyaralást szeretnéd nyelvtanulással ötvözni, de még kicsik a gyerekek, ez sem akadály. Vannak olyan iskolák, ahol családi-tanfolyam címen már 4 éves kortól biztosítanak angol nyelvű gyermek felügyeletet és nyelvi foglalkozást a kicsiknek, miközben a nagyobb gyerekek és a szülők a számukra megfelelő tanfolyamra járnak. A kitűnő klíma pedig a tanulást nyaralássá változtatja.

Forrás: © Vas Gergely / Máltai Nyelviskolák Szövetsége

Málta mindig is sokféle kultúrának adott és ad otthont, a diákok így várhatóan a világ minden tájáról találkozhatnak emberekkel az órákon. A tanárok többsége lelkesen integrálja Málta kultúráját az óráiba, és a legtöbb iskola a képzés mellett külön időt szán arra, hogy bemutassa Málta történelmét, jellegzetességeit, tájait és lakosait. Itt megtapasztalhatjuk a szívélyes, déli vendégszeretet, ami tökéletesen keveredik az angolszász hagyományokkal és együtt teremtik meg a szigetek egyedülálló báját.

Forrás: https://vjm.hu/

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .