Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
NIGHTSHIFT

5+1 meglepő fun fact a The Cure-ról

12246876_932748253429378_8558568844046736564_n

Tudtad, hogy Robert Smith apja ihlette meg a maga furcsa módján a Lullaby-t? Vagy hogy milyen fogadást kötött atom részegen?

Na és persze hogy jönnek Budapestre? A jegyeket már most megveheted ezen a linken!

1. Robert Smith sokáig azt mondta, fél a repüléstől, csak hogy nyugodtabban turnézhasson.

Így történt, hogy három éven keresztül, amikor két amerikai turnéjuk is soron volt, egy rendkívül civilizált és jó ütemű turnét tettek meg, a Queen Elisabeth 2 nevű hatalmas óceánjárón.

Fotó: BLEDDYN BUTCHER / Rex Features
Fotó: BLEDDYN BUTCHER / Rex Features

2. A Lullaby nevű, világhírű dalukat Robert Smith apja ihlette.

Robert elmondása szerint elég para dalocskákat költött az öreg, hogy elaltassa. Állítólag mindig akkor találta ki őket, és valami elég rossz végük volt, saját elmondása szerint néha olyasmi, hogy “Aludj el most, szép kisbaba, vagy soha nem kelsz fel újra.” Nem a legpihentetőbb.

Fotó: PAUL COX / PX-LFI
Fotó: PAUL COX / PX-LFI

3. Egy kis ideig, 1989-ben, a The Cure volt a világ legnagyobb bandája.

Ebben az évben egy full házas bulit tartottak a Wembley Stadionban, előtte pedig a new yorki Giants Stadionban nyomtak egy bulit 44000 ember előtt. Erre 30000 jegy kelt el csupán egy nap alatt! Smith később azt nyilatkozta: “Soha nem állt szándékunkban ilyen naggyá válni.”

Fotó: PAUL COX/LFI
Fotó: PAUL COX/LFI

4.  Robert Smith egyszer fogadott, hogy körbemegy egy hotelen erkélyről erkélyre ugrálva.

Természetesen egy atomrészegen történt rocker-fogadásról van szó. Azt mondja, körülbelül egy órába telt és egy ponton már túl messzinek tűnt visszamenni is oda, ahonnan felesége ijedt kiáltozását hallotta.

British rock band The Cure's Simon Gallup (left) and Robert Smith performing live on stage.
Simon Gallup (balra) és Robert Smith a színpadon

5. Számos film címe a The Cure számaiból ered.

Úgy, mint a Boys Don’t Cry (1999) és a Just Like Heaven (2005). Emellett a One Tree Hill nevű népszerű sorozat  több része is a banda számainak címét kapta: To Wish Impossible Things (1. évad, 18. rész), From the Edge of the Deep Green Sea (3. évad, 47. rész), The Same Deep Water as You (4. évad, 68. rész), és a Pictures of You (4. évad, 80. rész).

Robert Smith, lead singer of The Cure
Robert Smith

5+1. Robert Smith önmagát szinkronizálta egyszer a South Parkban.

Trey Parker, a South Park egyik alkotója egyszer felkérte Smitht, hogy szerepeljen a sorozatban. A Mecha-Streisand nevű epizódban egy nagy, mechanikus Barbara Streisanddel kellett küzdenie. A rész vége felé az egyik főszereplő, Kyle ki is fejezi önmaga és ezáltal az alkotók szeretetét a Cure iránt: “A Disintegration a legkirályabb album mindörökké!”

Ti is tudtok néhány hasonlóról? Aztán a lista valószínűleg tovább bővül, hiszen JÖN! JÖN! JÖN! A The Cure októberben, hatalmas turné keretein belül Budapestre is! Csatlakozz az eseményhez, vagy vásárolj jegyet már most! 😉

koncert-20160329-18508-cure_b1_new_v3

Forrás: nme

 

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..