Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz SelectionTrend & Beauty

7 butának tűnő kérdés – 7 okos válasz a tetoválásról

IMG_0651

Az első tetoválására mindenki emlékszik. Mikor készült, milyen volt, hol történt…  Az első tetoválás meghatározó, hiszen itt dől el igazán, mennyire szeretünk bele az önkifejezés eme a formájába.

1. Mit tetováltassak?

  • Ha nem tudod, hogy pontosan mit szeretnél látni magadon életed végéig, akkor talán még nem jött el a Te időd. Gondold végig mi a mondanivalód, mi illik a személyiségedhez, mekkora mintát szeretnél, és hol lenne a legjobb helyen.

2. Hány évesen érdemes az első tetoválást elkészíttetni?
 
  • Mindenképpen 18 éves kor felett, de a legtöbb szalonban nem is vállalnak 18 éves kor alatt, és akkor is csak szülői beleegyezéssel. A tetoválás egy életre szól, nem biztos, hogy amit egészen fiatalon is jó ötletnek gondolsz, azt 10-20 év múlva is szeretni fogod. Legyen az első tetoválás egy jól átgondolt, biztos döntés, így nem fogod megbánni később sem.
3. Fájni fog?
  • ÁÁÁÁÁÁÁ, neeeeem, dehoooogy!  Persze hogy fáj, hiszen ezer és ezer tűszúrás éri a bőrt. Viszont egyáltalán nem olyan rossz, mint ahogy sokan gondolják. Sok tényező befolyásolja a fájdalom intenzitását; a minta mérete, helye és a fájdalomtűrő képesség is.

4. Mi lesz, ha megbánom?
  • Ha olyan képet, motívumot, szöveget, szimbólumot választasz ami fontos Neked, a megfelelő helyen készül, és jól átgondolt felületre tetováltatod, biztosan nem fogod megbánni. A legtöbb szalonban ebben is szívesen segítenek.
5. Mit fognak szólni a munkahelyemen?
  • Természetesen ha konzervatívabb területen dolgozik az ember, mindenképpen olyan helyet kell választani a tetoválásnak, ahol bármikor el lehet takarni. Rengeteg lehetőség van erre is, meg kell találni a neki legmegfelelőbb helyet a testen, akár belső kar, boka, oldal, stb. Nem egyből nyakon vagy kézfejen indítunk!

6. Elkísérhetnek a barátaim?
  • Amikor valami új, ismeretlen dolog történik az életünkben, természetesen biztonságérzetet ad, ha egy általunk szeretett ember elkísér. Apróbb mintáknál nem probléma egy kísérő, de ha több órás alkalomra készülünk, mind a magunk, mind a tetováló számára sokkal kényelmesebb, ha egyedül megyünk.

7. Nyáron tényleg nem jó tetováltatni?
  • Ha sokat vagy vízparton, vagy éppen nyaralásra készülsz, akkor mindenképpen várj egy nyugodtabb időszakig, amikor rendesen be tudod tartani az utókezelést, és védeni tudod a friss tetoválást. Napozni, áztatni, szaunázni, szoláriumba menni 3 hétig egyáltalán nem szabad, de ezután is óvni kell. Egy tetoválás teljes gyógyulási ideje 7-9 hónap, de a legtöbb szalonban megfelelően tájékoztatnak az utókezelésről.
Ha van még kérdésed, bátran tedd fel itt:
 
INKED SOUL TATTOO
1066
Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..